12 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara12°C
  • İzmir20°C
  • Antalya21°C

BM YETKİLİSİ: GUTERRES, TAHIL ANLAŞMASINI ESKİ HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres'in, tahıl anlaşmasına geri dönüş ve Rusya ile Ukrayna'dan gıda ve gübre ihracatı sağlamak için mümkün olan her türlü çabayı göstermeye devam ettiği belirtildi.

BM yetkilisi: Guterres, tahıl anlaşmasını eski haline getirmek için çalışmaya devam ediyor

16 Ağustos 2023 Çarşamba 21:35

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, yaptığı açıklamada, "Genel Sekreter, genel olarak çatışmadan endişe duyuyor, ancak elbette biz özellikle tahıl ve diğer gıda altyapısının saldırıya uğradığına dair işaretlerden endişe duyuyoruz. Genel Sekreter, gıda fiyatlarındaki potansiyel artışla ilgili endişelerini zaten dile getirdi. Bütün bunlar, bu endişeleri azaltmaya yardımcı olmuyor." dedi.

Guterres'in en büyük arzusunun Karadeniz Tahıl Koridorunun yeniden başlaması olduğunu belirten Hak, Ukrayna ve Rusya'nın gıda ve gübre ihracını sağlamak için elinden geleni yaptığını ifade etti.

17 Temmuz'da Rusya, bir yıl önce imzalanan ve Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden güvenli bir şekilde ihraç edilmesini sağlayan tahıl anlaşmasından çekilmişti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.