Brezilya’da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde ölü sayısı 46’ya yükseldi

Brezilya’da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde ölü sayısı 46’ya yükseldi
Brezilya’da 23 Şubat’tan bu yana devam eden şiddetli yağışların yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 46’ya yükseldiği bildirildi.

Minas Gerais Eyaleti İtfaiye Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, Juiz de Fora ve Uba kentlerinde etkili olan sellerin ardından arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Açıklamada, ölü sayısının 46'ya yükseldiği, kayıp sayısının ise 21 olduğu ifade edildi.

Yerel yetkililer, Juiz de Fora’da yaşayan 3 bin 600 kişinin, yüksek risk nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığını duyurdu.

Meteorolojik tahminlere göre, şiddetli yağışların devam etmesi bekleniyor ve yetkililer halkı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Minas Gerais Valisi Romeu Zema, yerel basına yaptığı açıklamada, önceliklerinin selden etkilenenlere insani yardım ulaştırmak olduğunu belirterek, bölgenin yeniden inşası için merkezi yönetimle işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva yönetimi, sel nedeniyle evsiz kalanlar için yeni bir yardım paketinin belediyelere aktarılacağını açıkladı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.