04 Ekim 2024
  • İstanbul26°C
  • Ankara26°C
  • İzmir29°C
  • Antalya27°C

BURSA'DA "AKSA TUFANI VE YASİN BÖRÜ" ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı, Aksa Tufanı'nın yıldönümü ve 10 yıl önce Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilen Şehit Yasin Börü için anma programı düzenleyecek.

Bursa'da "Aksa Tufanı ve Yasin Börü" anma programı düzenlenecek

04 Ekim 2024 Cuma 13:46

 

PKK/HDP'lilerin 6-8 Ekim 2014'teki saldırılarında başta Diyarbakır olmak üzere bölgede birçok dindar kişi katledilmiş, bu şehitlerden henüz 16 yaşında olan Yasin Börü başta olmak üzere arkadaşları Riyad Güneş, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Turan Yavaş ve Cumali Güneş de hayırseverler tarafından bağışlanan kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtırken gerçekleştirilen saldırılarda PKK/HDP'liler tarafından vahşice şehit edildi.

Aksa Tufanın yıldönümünde de siyonist işgal rejimi 7 Ekim 2023'ten bu yana çocuk kadın demeden binlerce Müslümanı Gazze'de bombalarla şehit etti.

Program hakkında konuşan HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Zeki Aras, 6 Ekim Pazar günü saat 20.00'de başlayacak olan programda konuşmaların yapılacağını, ilahi ve ezgilerin seslendirileceğini ifade ederek etkinliğe erkek kadın tüm Bursalıları davet etti.

Yasin Börü ve Aksa Tufanı katliamları birbirinden bağımsız değildir

2014'te yaşanan 6 Ekim olaylarının yıl dönümü yaklaşırken, HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı olarak, vahşi bir katliamla katledilen şehit Yasin Börü ve arkadaşlarını anma programı hazırlığı içerisinde olduklarını belirten Aras, "Şehit Yasin Börü, 7 Ekim günü şehit edilmiştir; bu tarih aynı zamanda Aksa Tufanı'nın da başlangıcıdır. Aksa Tufanı sonrası yaşanan katliam ve vahşet, Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilişi, hiç şüphesiz tek bir merkezden yönetilen katliamların sonucudur. Bu nedenle, her iki olayı birbirinden bağımsız olarak değerlendiremeyiz. 6-7-8 Ekim tarihlerini kapsayan Yasin Börü ve Aksa Tufanı temalı bir etkinlik planlıyoruz." dedi.

"Bursa protokolü ve bürokrasisini davet ettik"

Aras, etkinlik hakkında şu bilgileri verdi:

"Etkinliğimiz, partimizin milletvekillerinden Sayın Faruk Dinç ve araştırmacı yazar Sayın Mehmet Göktaş’ın katılımıyla gerçekleştirilecektir. Bu vesileyle, Bursa protokolünün tüm üyelerine, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına ve Bursa bürokrasisine davetiyeler gönderdik. Yasin Börü ve Aksa Tufanı'nın yıl dönümünde programımıza katılmalarını bekliyoruz." diye belirtti.

"Tüm Bursalı hemşehrilerimiz programa davetlidir"

Programa tüm Bursa halkını davet eden Aras, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Bu vesileyle, tüm Bursalı hemşehrilerimizi, 6 Ekim Pazar günü saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenleyeceğimiz Yasin Börü ve Aksa Tufanı temalı programa davet ediyorum." dedi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.