08 Eylül 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara19°C
  • İzmir26°C
  • Antalya26°C

"ÇALIŞAN VE ÜRETEN GENÇLER PROGRAMI" KAPSAMINDA BATMAN'DA 8 FABRİKA TAMAMLANDI

Batman’da devlet eliyle kazandırılacak 8 fabrika gençlere iş kapısı oluyor.

"Çalışan ve Üreten Gençler Programı" kapsamında Batman'da 8 fabrika tamamlandı

19 Temmuz 2024 Cuma 12:28

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde "Çalışan ve Üreten Gençler Programı" kapsamında yapılan 5 fabrika binasında incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisinde Vali Ekrem Canalp’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Batman Yatırım Destek Ofisi Uzmanı İbrahim Erin ve Batman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Zeynep Akbel eşlik etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı eşgüdümünde yürütülen "Çalışan ve Üreten Gençler Programı" kapsamında, genç işsizliğinin yüksek ve kadın istihdamının da düşük olduğu bölgelerde modern üretim tesisleri kurularak özel sektör yatırımcılarının istifadesine sunmak suretiyle devlet eliyle ilimizde yapılan fabrikalar birer birer hizmete giriyor.

Batman'da gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek ve istihdam edilebilirliğini sağlamak üzere hayata geçirilen "Çalışan ve Üreten Gençler Programı" kapsamında Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) koordinasyonunda İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar son aşamaya geldi.

Hazır giyim üretimi için yatırımcılara kiralama yöntemiyle tahsis edilecek fabrikalardan Batman'da inşa edilen fabrikaların tümü tamamlandı. Hasankeyf, Kozluk ve Gercüş ilçelerimizde İl Özel İdaresi, Kozluk Belediyesi ve Gercüş Belediyesi tarafından inşası tamamlanan fabrikalar yatırımcılara kiralanarak, üretime başladı. İlçelerde faaliyete geçen fabrikalarda çoğu genç ve kadın olmak üzere toplam 195 kişi istihdam ediliyor. Batman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde yapımı tamamlanan 5 fabrikanın da yatırımcıya tahsis süreci başlatıldı. Yatımcılara kiralamadan sonra yakın bir tarihte üretime başlaması ve ilave 500 vatandaşımızın istihdamı bekleniyor. Tüm fabrikalar tam kapasite üretime geçince toplam 900 kişi istihdam edilmiş olacak.

Bu program kapsamında Hasankeyf, Gercüş ve Kozluk ilçelerinde 1’er, Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde de 5 olmak üzere inşa edilen toplam 8 fabrikaya Dicle Kalkınma Ajansınca toplam 45 milyon 273 bin lira destek sağlandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.