Camilerde ve Kur'an kurslarında yetişkinlere yönelik Kur'an kursları devam ediyor
Diyanet İşleri Başkanlığı, Covid-19 önlemleri kapsamında Kur'an kurslarında yeni döneme ilişkin uygulama esaslarını belirledi.
81 il müftülüğüne gönderilen "2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Kur'an Kursları Uygulama Esasları" adlı yazıda Kur'an'ı Kerim eğitiminin 13 Eylül 2021'de başlayacağı ve 12 Haziran 2022'de sona ereceği belirtildi.
Yetişkinlere yönelik din eğitimi faaliyetleri kapsamında "İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Öğretim Programları ve Camilerde Kur’an Öğretim Programı" uygulanma kararı alındı.
Başlatılan Kur'an-ı Kerim öğrenme programı hakkında bilgi veren Din Hizmetleri Uzmanı Kadir Elmas, Kur'an-ı Kerim okumanın önemine değindi.
Elmas, "Oku" emrinin ruhumuza işlenmesi için Kur'an'ı Kerim öğrenilmesi gerektiğini belirtti.
"Program Eylül ayında başlamış olup Haziran ayına kadar devam edecektir"
Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu "2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Kur'an Kursları Uygulama Esasları" programı hakkında bilgi veren Elmas, "Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 81 il ile tüm ilçe ve beldelerde yetişkinlere yönelik Kur'an-ı Kerim'i öğrenme, O'nu hayat rehber edinmek isteyenler için Kur'an kurslarımızda Kur'an kursu öğreticileri, camilerimizde ise cami imam hatipleri, müezzin ve kayımlar tarafından Kur'an kursu hizmeti verilecek. Programımız her yaştaki yetişkinlere hitap etmekte olup, onların doğru kaynaklardan beslenmesi için Kur'an-ı Kerim ve onun içeriği ile ilgili bilgileri taşımaktadır. Programımız; hem Kur'an kurslarımızda hem de camilerimizde görevlilerimiz tarafından iki dönem şeklinde sunulacak. Program, eylül ayında başlamış olup haziran ayına kadar devam edecektir. Diyanet İşleri Başkanlığı, yetişkinlere yönelik eğitim ve öğretim metotlarıyla halkımızın hem dünyasını hem de ahretini güzelleştirme gayesini taşımaktadır. Bu vesileyle her bir Diyanet İşleri Başkanlığı görevlisi Peygamber Efendimiz'in gösterdiği yolun bir neferi olarak hizmet vermektedir." dedi.
"Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeliyiz"
Müslümanların Kur'an'ı Kerim'i neden öğrenmesi gerektiğini ifade eden Elmas, "Kur'an'ı Kerim'i öğrenmedeki en temel gaye bize Yüce Allah tarafından indirilen 'oku' emrini hayatımıza, kalbimize, ruhumuza işlenmesi için Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeliyiz. Her bir vatandaşımız Kur'an kurslarımızda ve camilerimizde görevlilerimiz tarafından icra edilen programın sonunda hem yüce kitabımızı okumanın hazzını tadacak hem de hayatını bu bilgilere göre düzenlemiş olacaktır. 'Oku' emri; Peygamber Efendimiz'in, hayat-ı saadetinden günümüze, günümüzden de kıyamete kadar bütün insanlığa hitap eder. 'Oku' emri, insanın bizzat Yüce Rabbini tanıması, onun bizlere indirdiği kitabı tanıması, hayatın tanınması açısından en nadide kelimeyi oluşturur." ifadelerini kullandı.
"Her kitap ve bilgi belli bir zaman sonra insanlığı yanlış bir yola sevk edebilir"
Kur'an-ı Kerim'in insanın hem maddiyatına hem de maneviyatına faydalı olduğunu belirten Elmas, "Her yazı zamanla uçar gider, Her kitap ve bilgi belli bir zaman sonra insanlığı bir felakete, yanlış bir yola sevk edebilir. Rehberimiz Kur'an-ı Kerim, insanın hem maddiyatına hem de maneviyatına; hem bedenine hem de ruhuna; hem dünyasına hem de ahiretine hitap ettiğinden dolayı kendini bilgin zanneden niceleri O'nun karşısında asla tutunamamıştır." şeklinde konuştu.
Din Hizmetleri Uzmanı Kadir Elmas
"Kur'an insan hayatını ve ruhunu olgunlaştırıyor"
Kur'an-ı Kerim öğrenmenin insanın hayatını ve ruhunu olgunlaştırdığını söyleyen Elmas, "Bir insan ancak hayat rehberimiz olan Kur'an-ı Kerim'i okuyarak ve anlayarak hayatına aksettirdiğinden sonra bütün zamanlara ve iyiliğe giden yollara hitap eden, insanın ufkunu açan, insanın ruhunu ve bedenini besleyen yegane kaynağın Allah olduğunu anlayacaktır. Bununla beraber yüce kitabımızı öğrenmenin ne kadar insan hayatını ve ruhunu olgunlaştırdığını bizatihi müşahede edecektir." diye konuştu. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.