06 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C
  • İzmir26°C
  • Antalya26°C

ÇİN’DEN BREZİLYA’YA 20 MİLYAR DOLARLIK ALTYAPI YATIRIMI

NY Times, Çin’in Brezilya’ya 20 Milyar dolarlık altyapı yatırımı yapacağını duyurdu.

Çin’den Brezilya’ya 20 Milyar Dolarlık Altyapı Yatırımı

27 Haziran 2017 Salı 20:05

Brezilya Planlama Bakanlığı Dış İlişkiler yetkilisi Jorge Arbache’ın başkent Brasilia‘da bildirdiğine göre, Çin kaynaklı 20 milyar dolarlık bir fon yatırıma hazır durumda. Geçen yıl oluşturulması planlanmış bulunan fon demiryolu inşaatı için kullanılacak.

Söz konusu demiryolları Brezilya’nın soya ve mısır üretim alanlarını limanlara bağlayacak. Bu proje ciddi bir gerilemeden çıkmaya başlayan Brezilya ekonomisi için de potansiyel bir soluk borusu oluşturuyor. Bundan, kuşkusuz ki Çin tarafı da kazançlı çıkacak; çünkü bu ülke Brezilya soya ve mısırının önemli bir alıcısı. Dolayısıyla, yatırım kararları iki tarafın da birlikte oluşturduğu bir kurulca, yani iki ülkenin de çıkarları hesaba katılarak verilecek.   

Kaynaklar, öncelikli olarak altyapıya yöneltilecek; ancak imalat, tarım ve teknolojiye ilişkin finansman talepleri de Kabul edilecek. Fon yönetimince Kabul edilecek projelerin dörtte üçü yani 15 milyar dolarlık kısmı Çin tarafından finanse edilecek; kalan miktarı bir kaç Brezilya bankası temin edecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.