23 Ekim 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara6°C
  • İzmir15°C
  • Antalya17°C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, "LGBT"YE YÖNELİK DURUŞUNDAN DOLAYI İTALYA BAŞBAKANINA TEŞEKKÜR ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni’ye "LGBT" savunucuları karşısında aile değerlerini ön plana çıkaran aile kavramına destek veren yaklaşımı için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "LGBT"ye yönelik duruşundan dolayı İtalya Başbakanına teşekkür etti

22 Ekim 2024 Salı 19:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede Türkiye ile İtalya ikili ilişkileri, "israilin bölgede gerçekleştirdiği saldırılar ile bölgesel ve küresel meseleler" ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye-İtalya ilişkilerinin her geçen gün biraz daha ileriye taşındığını, ikili ticaret hacminin savunma sanayii başta olmak üzere birçok alanda atılacak kararlı adımlarla artırılabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "israilin tüm uyarılara kulak tıkayarak Orta Doğu’daki ateş çemberini genişlettiğini, israil saldırganlığını durdurmak için uluslararası toplumun birlikte hareket etmesinin önemli olduğunu, Türkiye’nin BM nezdinde başlattığı israile silah satışının durdurulmasına yönelik girişime İtalya’nın desteğinin güç vereceğini" belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede işgalci rejimin, "Gazze’nin de içinde yer aldığı Filistin topraklarının yanı sıra Lübnan’a ve BM misyonlarına yönelik saldırılarının da kabul edilemez olduğunu", İtalya’nın "israil saldırganlığına yönelik tepkisinin Türkiye tarafından yerinde bulunduğunu", Türkiye’nin bölgede barış için gayret göstermeye devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni’ye LGBT savunucuları karşısında aile değerlerini ön plana çıkaran aile kavramına destek veren yaklaşımı için teşekkür etti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.