Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı.

Toplantının en önemli gündem maddesi, "Terörsüz Türkiye" sürecinde gelinen son durum olacak. Bu çerçevede, silahsızlanma ve geri çekilme adımları, sahadan gelen raporlar ve bundan sonra atılması planlanan adımlar detaylı şekilde değerlendirilecek.

Toplantıda ayrıca, ekonomideki mevcut durum ve 2026 bütçesine dair gelişmeler masaya yatırılacak. Mevcut ekonomik göstergelerdeki iyileşme, bütçe tasarısında gelinen aşama ve bütçenin geçiş süreci gözden geçirilecek.

Dış politika gündeminde ise Suriye’deki son durum, özellikle SDG/PKK-Şam yönetimi ilişkileri kapsamında 10 Mart mutabakatının uygulanabilirliği; ayrıca Rusya‑Ukrayna Savaşı, Karadeniz’de yaşanan gelişmeler ve Türkiye’nin bu konulardaki diplomatik rolleri ele alınacak.

Gazze'deki ateşkes sonrası insani durum, Türkiye'nin diplomatik girişimleri ve uluslararası toplumla koordineli yardım çalışmaları kabinede tartışılacak.

Toplantının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, değerlendirme yapması bekleniyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.