DAKA 2018 yılı mali destek programını açıkladı

DAKA 2018 yılı mali destek programını açıkladı
2018 yılı Mali Destek Programları tanıtımını yapan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, 2009 yılından itibaren toplam 251 projeye 85 milyon 766 bin 188 TL destek sağladıklarını kaydetti.

“Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı”nın tanıtımı, DAKA Yönetim Kurulu üyelerinin katılımlarıyla Van’da özel bir otelde gerçekleştirdi.

2018 yılı Mali Destek Programları tanıtımını yapan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray,  2009 yılından bu yana, Van ili merkez olmak üzere, Bitlis, Hakkâri ve Muş illerinden oluşan TRB2 Düzey 2 Bölgesi’nde hizmet verdiklerini söyledi.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı olarak 2009 yılından itibaren toplam 251 projeye 85 milyon 766 bin 188 TL destek sağladıklarını belirten Güray, “Eş finansman dâhil bölgeye yapılan toplam yatırım tutarı 156 milyon 973 bin 910,11 TL’dir. Van ilinde toplam 100 proje desteklenmiştir.” diyerek desteklenen projelere ayrılan bütçeler hakkında detaylıca bilgilendirmede bulundu.  

Düzenlenen her iki Mali Destek Programının bölgenin ve Van’ın kalkınmasına, ekonominin ve beşeri sermayenin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını belirten Güray, “Bu programlardan çocuklara ve gençlere yönelik olarak tasarlanan Mali Destek Programı Van ve Hakkâri illerimizin beşeri sermayesinin gelişmesine odaklanmıştır. Ayrıca hedef kitlesi, coğrafi odaklanması, başvuru sahipleri ve destek miktarları bakımından bir pilot uygulama niteliğindedir. Bu program başarı durumuna göre diğer illerimizde ve ilçelerimizde de önümüzdeki dönemde tekrarlanacaktır.” dedi.

“Program kapsamında çocukların ve gençlerin bilim, kültür, sanat, spor, girişimcilik gibi alanlarda farkındalıklarını artırarak kalkınmaya entegrasyonunu sağlayacak yenilikçi projelere destek sağlanacaktır.” diyen Güray,  konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir diğer önemli husus ise; bu programın özellikle batıdaki büyük STK’ların başvuru yapabileceği bir içerikte hazırlanmış olmasıdır. Bu boyutuyla batıdaki büyük STK’ların yereldeki STK’lar ve Kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak büyük ölçekli projelerin hayata geçirilmesi hedeflenmiştir. Böylece bir yandan büyük STK’ların ilimizde proje uygulamalarına imkân sağlanması öte yandan yereldeki ortaklarıyla gerçekleştirilecek işbirliği sayesinde proje uygulama tecrübesinin yerele aktarılması planlanmıştır. Diğer Mali Destek Programımız ise beşeri sermayenin geliştirilmesi kadar önemli olan Yatırım Altyapısına yöneliktir.”

Bu programın hedef kitlesi bölgemizdeki OSB ve KSS’leridir.

Van açısından son zamanlarda yatırım anlamında olumlu gelişmelerin olduğunu ve bunların sevindirici gelişmeler olduğunu söyleyen Güray, “ Van OSB’miz  yüzde 100 doluluk oranlarına ulaşmıştır. Mevcut altyapının iyileştirilmesi, 4’üncü ve 5’inci etapların bir an önce tamamlanması gerekmektedir. Ayrıca ilimizdeki KSS’lerin benzer şekilde yatırım altyapısı ihtiyaçları bulunmaktadır. İşte bu program tam da bu iki hususta ilimizin yatırım altyapısı ihtiyaçlarının giderilmesi hususunda önemli katkılar sağlayacaktır.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.