25 Eylül 2024
  • İstanbul27°C
  • Ankara24°C
  • İzmir29°C
  • Antalya32°C

DEPREM YARDIMLARINI SATAN KAMU GÖREVLİLERİNE OPERASYON

Kahramanmaraş'ta, depremzedeler için gönderilen yardım malzemelerini satan aralarında bir öğretmenin de bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Deprem yardımlarını satan kamu görevlilerine operasyon

25 Eylül 2024 Çarşamba 08:37

 

Olay, Türkoğlu ilçesindeki Azerbaycan- Türkiye Geçici Barınma Merkezi'nde meydana geldi.

Depremzedelere gönderilen yardımların kamu görevlileri tarafından satıldığı ihbarı üzerine yapılan çalışmalar kapsamında, aralarında barınma merkezinin sorumlusu 1 öğretmen ve 4 personelin de olduğu 8 şüpheli yakalandı.

Gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonla ilgili Türkoğlu Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Azerbaycan-Türkiye Geçici Barınma Merkezinden kamu mallarının çalınarak satıldığı yönünde duyumlar alınması üzerine il emniyet müdürlüğüyle yapılan koordineli çalışmalar sonucu Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan operasyonlarda; 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve bu silahlara ait mühimmatlar, takribi değeri 1,5 milyon TL olan konteyner, elektronik eşya, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ayrıca operasyonlarda 8 şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapılmış, 4 şahıs tutuklanmış, 4 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır."

https://x.com/TrkoluKaymakam1/status/1838598778019881263

(İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.