DİKA’dan "Engelsiz Sosyal Yaşam Parkı"
Dicle Kalkınma Ajansı, Şırnak Belediyesinin “Engelsiz Sosyal Yaşam Parkı” projesini başarılı bularak destek verdi. Hayata geçirilen proje, kent merkezinde bugüne kadar yapılmış en büyük sosyal yaşam parkı özelliğini taşıyor.
Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) 2014 yılında proje teklif çağrısına çıktığı “Kentsel ve Çevresel Alt yapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı” çerçevesinde Şırnak Belediyesi tarafından sunulan “Engelsiz Sosyal Yaşam Parkı” projesi, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla hayata geçirildi.
Toplam bütçesi 2 milyon 129 bin TL olan projenin yüzde 75’i DİKA tarafından karşılanacak.
DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, projenin amacının kentsel yaşam koşullarının ve sosyal alanların iyileştirilmesine yönelik olarak sunulan alt yapı hizmetlerinin geliştirilerek yeşil alanların oluşturulması olduğunu belirtti.
TRC3 Bölgesi’ndeki kentsel yaşam kalitesinin artırılması ve çevresel sorunların sürdürülebilir bir yaklaşımla çözülmesi yoluyla bölgenin yaşanabilir düzeyinin artırılmasının hedeflendiğini kaydeden Altındağ, şunları söyledi:
“Şırnak il merkezinde toplam 22 bin metre kare park alanı içerisinde yaklaşık 15 bin 500 metrekare yeşil alan, 500 metrekareye yakın basketbol-voleybol alanı, 500 metrekareyi aşkın tenis kortu olmak üzere iki adet spor alanı uygulanacaktır. Ayrıca üç adet çocuk parkı, bir engelli spor alanı, bir aletli spor alanı, 15 kamelya, 10 adet dairesel 3 adet kare pergola ve 50 adet bank olmak üzere çeşitli sosyal donatı alanları yapılmaktadır. Böylece Şırnak halkının gün boyu oturabileceği, vaktini sosyal aktivitelerle geçirebileceği bir park alanı oluşturularak kent merkezinin yeşil alan ihtiyacı bir nebze olsun giderilmiş olacaktır. Proje uygulama süreciyle birlikte Şırnak halkının çevre bilinci ve toplumsal dayanışması da artacaktır. Kadınların sosyal hayata adapte olacakları bir sosyal yaşam alanı meydana gelecektir. Engelli vatandaşların yararlanabileceği onlara özgü bir oyun alanı ve çocukların güvenle oynayabileceği bir oyun alanı oluşturulacaktır. Gençlerin gönüllerince spor yapabileceği bir spor alanı meydana getirerek il merkezinde eksik olan kentsel sosyal donatı ihtiyaçlarının giderilmesi sonucunda şehrin yaşana bilirlik düzeyi artacaktır. Proje, bugüne kadar kentte uygulanmış en büyük sosyal yaşam parkı özelliğini taşımakta olup, Şırnak’ta kentsel alt yapı hizmetlerinin geliştirilmesi ve çevresel alt yapının iyileştirilmesine yönelik en büyük katkıyı sunacaktır.” (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.