23 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • İzmir26°C
  • Antalya26°C

DİN GÖREVLİLERİ HAFIZLIK YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALİ SİİRT'TE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamındaki Kur’an yarışmalarının Türkiye finalleri, bu yıl Siirt’te yapıldı.

Din görevlileri hafızlık yarışması Türkiye finali Siirt'te gerçekleştirildi

23 Eylül 2024 Pazartesi 15:24

19. Erkek Din Görevlileri Hafızlık Yarışması Türkiye Finali, Siirt Hacı Fethi Serin Camii'nde gerçekleştirildi ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen din görevlileri Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle Siirt halkına maneviyat dolu anlar yaşattı.

Yarışmada 10 bölge birincisi yarıştı

Siirt İl Müftülüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen yarışmaya, Türkiye’nin farklı bölgelerinden seçilen 10 din görevlisi katıldı. Gaziantep, Trabzon, Kahramanmaraş, Erzurum, Aksaray, Yalova, İzmir, Eskişehir, Bingöl ve İstanbul’dan gelen din görevlileri, ilçe, il ve bölge finallerini başarıyla geçerek Türkiye finaline katılmaya hak kazandılar.

Yarışma, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal bir selamlama konuşması yaptı. Pinal, yarışmanın Siirt’te gerçekleştirilmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken, hafızlık eğitiminin manevi yönünün önemine vurgu yaptı.

Türkiye birincisi Ubeydullah Kırlar oldu

Yarışmada, din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim’i okuma yetkinlikleri titizlikle değerlendirildi. Jüri üyeleri, yarışmacıları tecvit kurallarına uygunluk, okuma tarzı, ses tonu gibi kriterler üzerinden puanladı. Yarışmanın sonucunda Kahramanmaraş Fethi Kütülçü Camii Müezzin Kayyımı Ubeydullah Kırlar Türkiye birincisi olurken Trabzon’dan Yusuf Yılmaz ikinci, Yalova’dan Hakan Tuparlak üçüncü oldu.

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 2024 Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen Erkekler Türkiye Finali Hafızlık Yarışması'nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Gelecek yıl için yarışmaya bir il arıyorsanız, Siirt olarak biz adayız. Şanlıurfa'dan sonra uluslararası hafızlık yarışmasına da Siirtli hemşehrilerimizle birlikte ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyacağımızı iletmek isterim," dedi.

Vali Kızılkaya, hafızların Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle oluşturduğu manevi atmosferin gönülleri fethettiğini belirtti. Ayrıca, yarışmaya katılan tüm din görevlilerini ve organizasyonu düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı'nı tebrik ederek, bu tür manevi etkinliklerin toplumsal birlik ve beraberliği pekiştirdiğini vurguladı.

Kızılkaya konuşmasında, etkinliğe katılan tüm vatandaşlara da teşekkürlerini sundu.

"Hafızlık büyük bir şeref, unutmak ise büyük bir vebaldir"

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, hafızlığın önemine dikkat çekerek Kur’an'ın korunmuşluğunun Allah’ın garantisi altında olduğunu vurguladı.

Şahin, Hicr Suresi’nin 9. ayetine atıfta bulunarak, “Kur’an'ı biz indirdik ve onu biz koruyacağız” buyruğunu hatırlattı ve Kur’an’ı ezberleyenlerin, onun muhafızları olduğunu ifade etti.

Peygamber Efendimiz'in "Ümmetimin şereflileri Kur’an hafızlarıdır" sözünü anımsatan Şahin, hafızların büyük bir onura sahip olduklarını belirtti. Türkiye'de hafızlığını tamamlayıp icazet almış 225 binden fazla hafız bulunduğunu ve bu sayının Kur’an’ı ezberleyenler açısından büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Şahin, "Kur’an'ı ezberlemek büyük bir şereftir, ancak onu unutmak da büyük bir vebaldir" diyerek hafızların sorumluluğuna vurgu yaptı.

Yarışmanın ödül töreninde konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt’in "Evliya ve Ulema diyarı" olarak böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Yarışma sonunda dereceye giren din görevlilerine ödüller takdim edildi. Birinci olan Ubeydullah Kırlar’a altın madalya ve çeşitli hediyeler verilirken, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılar da ödüllendirildi. Yarışmanın ardından düzenlenen toplu dua ile program son buldu. Etkinlik, Siirt halkı ve din görevlileri tarafından büyük bir manevi coşku içinde tamamlandı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.