Direnişin üst düzey yetkilisi: Gazze’deki hainler ve çetelerin listesi elimizde, hepsi yargılanacak
Direnişin güvenlik kaynağı, El Cezire'ye yaptığı açıklamada, bu kara listenin kamuoyuyla paylaşılacağını, listedeki kişilerin izlendiğini ve uygun şartlar oluştuğunda devrimci mahkemelerde yargılanacaklarını ifade etti.
Kaynak ayrıca, “Eğer bu kişiler halklarının safına dönüp suçlarından tövbe etmezlerse, listeyi yayımlamaktan başka çaremiz kalmaz” dedi.
Direniş yetkilisi, “şüpheli kişilerin düşmana sığınmasının; düzensizliğin, tekelleşmenin ve suçun hızla bastırılmasını engellediğini” belirterek, “Şüphelileri uyarıyoruz: Direnişin adaleti ve kılıcıyla er ya da geç yüzleşecekler.” diye konuştu.
Bu ayın başlarında İslami direniş hareketi HAMAS içinden bir güvenlik yetkilisi de Gazze’deki yardım noktalarının, işgalcilerle iş birliği yapan ajanları devşirmek ve onlarla buluşmak için fırsat kolladığını, uyuşturucuların ise gençleri düşürmek, onları istihbarat açısından bağlamak ve casusluk görevi vermek için kullanıldığını belirtmişti.
Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'na bağlı askeri yargı makamı olan devrimci mahkeme, güney Gazze’de bir milis gücünün liderliğini yaptığı iddiasıyla suçlanan Yaser Ebu Şebab’a, yetkili mercilere teslim olması ve yargılanması için süre tanımıştı.
Mahkeme yaptığı açıklamada, kararın 1960 tarihli Filistin Ceza Kanunu’nun 16. maddesi ve 1979 tarihli devrimci yargılama usulüne göre alındığını bildirdi. Ebu Şebab’ın teslim olmaması durumunda, adaletten kaçan bir hükümlü olarak gıyabında yargılanacağı belirtildi. Mahkeme, yerini bilen herkesin yetkililere bildirmesini istedi; aksi takdirde bu kişilerin adaletten kaçan bir suçluyu saklamış sayılacağını vurguladı.
Ebu Şebab, 7 Ekim 2023’te Gazze’ye yönelik saldırıların başlamasına kadar uyuşturucu ticareti suçlamasıyla cezaevindeydi.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.