05 Ekim 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara11°C
  • İzmir20°C
  • Antalya19°C

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SİYONİST REJİMİN KATLİAMLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Dışişleri Bakanlığı, "Gazze’de soykırım uygulayan ve Lübnan’ı istila eden israil, işgal altında tuttuğu Batı Şeria’da da uluslararası hukuku sistematik bir şekilde ihlal etmektedir" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı siyonist rejimin katliamlarına tepki gösterdi

04 Ekim 2024 Cuma 20:37

 

Dışişleri Bakanlığı, siyonist rejimin işgal altındaki Batı Şeria’nın Tulkerim şehrine düzenlediği saldırıya tepki göstererek, katil rejimin hukuku sistematik bi rşekilde ihlal ettiğini belirtti.

Açıklamada, "Gazze'de soykırım uygulayan ve Lübnan'ı istila eden İsrail, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da da uluslararası hukuku sistematik bir şekilde ihlal etmektedir." denildi.

Tulkerim'e düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden Filistinlilere Allah'tan rahmet dilenen açıklamada, "israil'in, Filistin halkını ve meşru haklarını yok etmek üzere attığı her adım, uluslararası barış ve güvenliğe ciddi bir tehdit oluşturmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası kuruluşlar, İsrail'in uluslararası hukuka aykırı saldırılarını durdurmaya ve Filistin halkının haklarını savunmaya çağrıldı. (İLKHA)

https://x.com/TC_Disisleri/status/1842242229902983400

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.