Diyarbakır 6'ncı Kitap Fuarı açıldı
TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğinde Diyarbakır 6'ncı Kitap Fuarı'nın açılışı yapıldı.
TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuar, 30 Eylül 2018 Pazar gününe kadar açık olacak.
Fuarın açılışına katılan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, katılımcılara hitap etti. Kendileri açısından çok mutlu bir gün yaşadıklarını belirten Alagöz, 4 yıllık aradan sonra kitap fuarıyla Diyarbakır'da yeniden sahne aldıklarını söyledi.
Alagöz, "Kaldığımız yerden bu hikâye devam edecek.' diye söz vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirmenin onuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Başka bir mutluluğu daha burada paylaşıyoruz. Fuarımızı yüzde 20'lik büyümeyle açıyoruz. Yeni yeni konu başlıklarıyla Diyarbakır'da fuarı, fuarcılığı geliştiriyoruz. Aynı zamanda Diyarbakır'ı, uluslararası arz ve talebin de bir buluşma noktası haline getirmek üzere Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odamızın öncülüğünde, borsamızın ve büyükşehir belediyemizin destekleriyle güzel bir noktaya doğru taşıyacağız." dedi.
Daha sonra açılışı yapılan fuara katılan vatandaşlar, alanı gezerek, inceledikleri bazı kitapları satın aldılar. Fuara, daha çok öğrencilerin katılım sağladığı gözlendi.
"İnşallah umudumuz kırılmaz"
Açtıkları stantta kitap satışı yapanlardan Fatih Şahin, vatandaşları fuara katılmaya davet ederek, şunları söyledi:
"Uzun bir aradan sonra ilk defa Diyarbakır'da kitap fuarı var. En son 2014 civarında yapıldı. Ondan sonra siyasi nedenlerden dolayı ara verildi. Şimdi tekrar yaptılar. Biz de buraya umutlu geldik. İnşallah umudumuz kırılmaz, iyi geçer. Şu an ilk gün olması hasebiyle sakin, bütün fuarlar böyledir. İnşallah hareketlenir. İndirime gittik. Bütün kitaplarda standart yüzde 25 indirimimiz var. Bazı ürünlerde yüzde 50'ye varan indirimler var. Vatandaşlar fuara gelsinler, burada kitapları çok uygun fiyata alabilirler. İnternette dahi bu fiyatlara alamazlar. Bir okur için fuarın havasını solumak farklı bir tecrübedir. Hem kitapları görürler hem eline alıp incelerler, o havayı solurlar. Bu da güzel olur. Kitap almasa bile gelsin, ziyaret etsin, kitapları incelesinler."
"Kitaplarımızın geneli yüzde 30 indirimlidir"
Kültür ve sanat alanında çalışmaların yapılmasının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Yılmaz Öztunç ise "Özellikle TÜYAP'ın yaptığı fuarlar daha zengin, daha iyi oluyor. Katılım oranı daha yüksek oluyor. Kitaplarımızın geneli yüzde 30 indirimlidir. Tabi, son zamanlarda kâğıda yapılan zam bizi etkiledi. İnsanlar rakamları daha yüksek, fiyatları daha pahalı görüyorlar. İnşallah güzel geçer. Türkiye'de kitap okuma oranı çok düşüktür. Bu, ister istemez topluma yansıyabiliyor. O yüzden herkesten beklentimiz, kitap okuma oranının yüksek olması. Özellikle öğrencilerin getirilmesi, onlara bu işin aşina ettirilmesi önemlidir. Kitaba para harcasınlar. İnternet ortamında kitaba bakmakla gelip burada kitaba dokunmak farklı şeylerdir." şeklinde konuştu.
120 yayınevinin katılımıyla hazırlanan fuar; panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan 60 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak.
6 gün boyunca düzenlenen etkinlikler ve imza günlerinde yüzlerce yazar, okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacak. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.