Diyarbakır merkezli dolandırıcılık operasyonu: 26 gözaltı

Diyarbakır merkezli dolandırıcılık operasyonu: 26 gözaltı
Diyarbakır’da yürütülen geniş çaplı bir operasyon sonucunda, banka ve kripto para hesapları üzerinden dolandırıcılık yaptıkları belirtilen 26 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte sosyal medya hesapları üzerinden bungalov ev kiralama vaadiyle vatandaşları kandıran bir şebekeyi takibe aldı. Kurdukları çağrı merkezi aracılığıyla Türkiye genelinde 216 kişiyi mağdur ettikleri belirlenen zanlılara yönelik operasyon düzenlendi.

Emniyet ekiplerinin yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibinde, şüphelilerin toplamda 521 milyon liralık yasa dışı işlem gerçekleştirdiği belirlendi.

Eş zamanlı olarak Diyarbakır merkezli Adana, Ankara, Edirne, Gaziantep, Iğdır, Kayseri, Mardin, Mersin, Bursa ve Antalya illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 22’si tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.