20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • İzmir21°C
  • Antalya23°C

DİYARBAKIR TOKİ DEPREM KONUTLARINDA VATANDAŞLAR YOL KAPATTI

Diyarbakır Oğlaklı'da belediye otobüslerinin TOKİ içerisinde dolaşmamasını protesto eden mahalle sakinleri yol kapatarak eylem yaptı.

Diyarbakır TOKİ deprem konutlarında vatandaşlar yol kapattı

19 Eylül 2024 Perşembe 11:15

 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen Diyarbakır'da, afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından merkez Bağlar ilçesine bağlı Oğlaklı Mahallesi'nde inşa edilen TOKİ sakinlerinin yol çilesi devam ediyor.

Okulların açılmasıyla birlikte sorunları daha da artan Oğlaklı sakinleri artık sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor. Hiçbir okulun olmadığı TOKİ alanından okullarına gitmek için öğrencilerin de eklenmesiyle mevcut yol çilesi katlanarak artıyor.

TOKİ'nin çok geniş bir alanda kurulu olması ve belediye araçlarının sadece bir duraktan yolcuları alması büyük sorunlara yol açıyor.

Otobüs durağına ulaşabilmek için yaklaşık 3 kilometre yürümek zorunda kalan vatandaşlar için belediyenin TOKİ ile durak arasında ring tahsis etmemesi tepkilere neden oldu.

Ya hat otobüslerinin TOKİ içerisinde dolaşması ya da en azından ring araçlarının TOKİ içerisinden yolcuları alarak otobüs durağına seferler düzenlemesi gerektiğini belirten vatandaşlar, yol çilesine tepki göstererek bu sabah saatlerinde taşlarla yolu trafiğe kapattı.

İşine gitmek isteyen araç sahibi vatandaşların da olumsuz etkilendiği yol kapatma eyleminde vatandaşlar arasında kısa gerginlikler de yaşandı.

Belediyenin yeterli ölçüde araç tahsis etmemesi ve ring sistemini kaldırması nedeniyle büyük sorun yaşayan Oğlaklı sakinleri, yetkililerin bir an önce bu soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

Jandarma ekipleri, kapatılan yolu açmak için halkı ikna etmeye çalışırken, mağdur Oğlaklı sakinleri, belediyenin temel hizmet alanlarından biri olan ulaşım sorununa çözüm üretmemesine tepki gösterdi.

"Bu soruna bir çözüm bulsunlar, 3 kilometre yol yürüyerek buraya geliyorum"

Ulaşım mağdurlarından bir mahalle sakini, "Belediyenin tahsis ettiği araçlar TOKİ'nin içerisine girmiyor, araçların içeri girmesini istiyoruz, bu soruna bir çözüm bulsunlar. 3 kilometre yol yürüyerek buraya geliyorum. (Sorunu iletmek için) Karşı tarafı arıyorum, bana, 'Oraya gelmeye mecbursun' diyorlar. Ben mecbur değilim. Bu araba halkın arabasıdır. İçeri girmek zorundadır. Bunun dışında kimseden bir şey istemiyoruz. Arabalar (otobüsler) içeri girsin istiyoruz. Yani araba burada duruyor, ben 3 kilometre yürümek zorunda mıyım? Hayır! Ben onları aradığımda, 'Siz oraya gelmeye mecbursunuz, cahil kalmışsınız' diyorlar. Cahil ben miyim yoksa karşı taraf mı? Bu kadar insanın ne günahı var?" diyerek tepkisini dile getirdi.

"Onları aradığımda, 'Siz oraya gelmeye mecbursunuz, cahil kalmışsınız' diyorlar. Cahil ben miyim yoksa karşı taraf mı?"

Yürüyerek uzun bir yolu gitmek zorunda kalan başka bir depremzede vatandaş ise şu şekilde konuştu:

"Ulaşımımız, su sorunu ve benzeri derdimiz çoktur. Burada hiçbir şey gerekeni yapılmıyor. Burada eylem yapmamızın sebebi 500 metreden bir kavşağa geliyoruz. Adam bize diyor ki 'siz mecbursunuz' mecbur muyuz, insan değil miyiz? Ringi kaldırdılar, vatandaşlar ring yerinde otobüsü bekliyor ama otobüs başka bir yerde bekliyor. Otobüs şu an tek bir duraktan kalkıyor. Bizim amacımız burada otobüslerin TOKİ'nin içerisinde dolaşmasıdır." (İLKHA)





Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.