Diyarbakır Valiliği’nden taşıyıcı kolonda çatlak tespit edilen binalara ilişkin açıklama
Diyarbakır Valiliği, Bağlar ilçesi Fatih Mahallesi 110’uncu Sokak’ta bulunan Bakır 3 Apartmanı’nın zemin katındaki taşıyıcı kolonda çatlak oluşması üzerine alınan tedbirlere ilişkin açıklama yaptı.
Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“06 Ocak Salı günü saat 17.30 sıralarında, 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarda; Bağlar ilçesi Fatih Mahallesi 110’uncu Sokak’ta bulunan Bakır 3 Apartmanı’nın zemin katında taşıyıcı kolonda çatlama meydana geldiği bilgisi alınmıştır.
İhbarın alınmasının hemen ardından, Diyarbakır Valiliği koordinesinde AFAD, emniyet, belediye, itfaiye ve ilgili kurum ekipleri derhâl olay yerine sevk edilmiştir. AFAD Diyarbakır İl Müdürlüğüne bağlı arama ve kurtarma personellerimiz bölgede görevlendirilmiş; bina ve çevresinde gerekli güvenlik önlemleri alınarak inceleme ve değerlendirme çalışmaları başlatılmıştır.
Olayın meydana geldiği bina bodrum katı bulunmayan, zemin kat dâhil toplam 8 katlı olup zemin katında iş yeri bulunmaktadır. Olası risklere karşı söz konusu bina tedbir amaçlı boşaltılmış, ayrıca bitişiğinde bulunan iki bina da güvenlik gerekçesiyle tahliye edilmiştir. Binalardan toplam 83 kişinin tahliyesi gerçekleştirilmiştir.
Bölge emniyet şeridiyle kontrol altına alınarak vatandaşlarımızın can güvenliği sağlanmıştır.
Olayın nedenine ilişkin teknik incelemeler ve hasar tespit çalışmaları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve belediye uzman ekipleri tarafından planlı ve kontrollü bir şekilde sürdürülmekle birlikte gerekli tüm tedbirler alınmış olup, süreç yakından takip edilmektedir.”
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.