Diyarbakır'da 16 bin 500 kişi istihdam edilecek

Diyarbakır'da 16 bin 500 kişi istihdam edilecek
Organize Sanayi Bölgesi için 6 bin 500 kişiyi doğrudan istihdam ettiklerini belirten Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Organize Sanayi Bölgesinin ülkenin geleceğinde etkin bir rol oynayacağını kaydetti.

Organize Sanayi Bölgesi için 6 bin 500 kişiyi doğrudan istihdam ettiklerini belirten Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Tekstil Organize Sanayi Bölgesi için de yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi için 6 bin 500 kişiyi doğrudan istihdam ettiklerini belirten Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Organize Sanayi Bölgesinin ülkenin geleceğinde etkin bir rol oynayacağını kaydetti. Tekstil Organize Sanayi Bölgesinin de yaklaşık 10 bin kişilik bir istihdam sağlayacağını belirten Güzeloğlu, şu anda 700 milyon TL'nin taahhüt edildiğini açıkladı.

Konuyla ilgili işadamlarıyla bir araya gelen ve Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Güzeloğlu, Diyarbakır'ın ileri süreçlerde dünya çapında bir üretim merkezi olacağının altını çizdi.

Güzeloğlu, "Çalışan her makine, tüten her baca, makine sesi duyulan her ortam bizim için üretimin çarklarının döndüğünün çok açık bir göstergesidir. Organize Sanayi Bölgesi, aş, iş ve istihdamın bu anlamda gerçekleştiği bir yer. Organize Sanayi Bölgemiz 3 etapta, toplam 720 hektar alanda, 312 sanayi parseliyle yatırımcılarımıza hizmet veren, bölgesinde iddialı bir organize üretim bölgesidir. Şu anda yaklaşık 6 bin 500 kişiyi doğrudan istihdam ediyoruz. Bugün itibariyle toplam 281 firmamız, Diyarbakır’ın organize sanayi bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu 281 firmamızın 317 parseldeki üretiminde ağırlıklı olarak baktığımızda 56 firmanız %20 oranında gıda sektöründe faaliyette bulmakta. %11 civarında 32 firmamız metal işleme sektöründe faaliyette bulunmakta, yine 29 firmamızda ağaç ve mobilya sektöründe, 27 firmamız plastik ve kauçuk sektöründe ve 23 firmamızda şu an itibarıyla tekstil sektöründe faaliyette bulunmaktadır." dedi.

"Tarıma dayalı sanayinin dünya çapında bir merkezi olacak"

"Yoğun ve güçlü talepler karşısında %95’i tahsis edilmiş olan Organize Sanayi Bölgemizin yeni genişleme başlığı adı altında 198 hektarlık bir yeni genişleme ve organize sanayi bölgemize ilave süreci başlattık." diyen Güzeloğlu, "Bu noktada eklenecek yaklaşık 200 hektar olan bu alanda Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinin üretim alanı, 920 hektarlık gibi çok büyük ve çok iddialı bir ölçeğe ulaşacak. Bu genişleme alanımızın faaliyete geçmesiyle birlikte şüphesiz üretimin çeşitlendirilmesi, Diyarbakır’ın, bölgenin ve ülkenin gelecek perspektifinde yeni yatırım alanlarına dönük arazi ve alan tahsislerin yapılabilmesi ve en önemlisi Diyarbakır’ın ve belki de ülkemizin kaderini doğrudan etkileyecek Silvan Projesi başlığı altında 8 baraj ve 23 sulama kanalı projesiyle birlikte 235 bin hektarlık alanın su ile buluşması sonrasında Diyarbakır üretiminin, tarımının ve buna bağlı tarıma dayalı sanayinin belki dünya çapında bir merkezi olacak." ifadelerini kullandı.

"Tekstil Organize Sanayi Bölgemiz de yaklaşık 10 bin kişilik bir istihdam sağlayacak"

Güzeloğlu, son olarak şunları kaydetti:

"Diyarbakır sadece üreten olmayacak, şüphesiz üretimde, tarımsal üretimde dünya çapında gıda ürünlerinin fiyat belirleyen borsası ve merkezi olacak, bu kesin. Üretim perspektifinde temel başat tarla bitkileri, buğday, arpa, pamuk gibi endüstriyel ürünler olsun, benzerlerinde olsun ilk 3'te üretimi gerçekleştiren ilimiz bu projenin tamamlanmasıyla dünya çapında üretim merkezi olacak. Bunun türevleri hem gıda sektöründe, hem tekstil sektöründe, hem de buna bağlı bütün alanlara yansıyacaktır. Bu perspektifte tekstil ihtisas organize sanayi bölgemizde bu gücümüzü ve güvenimizi ortaya koyan bir projedir. Yaklaşık 10 bin kişilik bir istihdam sağlayacak Tekstil Organize Sanayi Bölgemizde birinci fazdaki parsellere çok yoğun ve güçlü bir talep karşısında tahsisleri yapıldı ve şu an itibariyle taahhüt edilen yatırım miktarı yaklaşık 700 milyon TL."

Toplantıya, Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra; DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DESOB Başkan Yardımcısı Abdullatif Aykul, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Sezai Topalan, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayrettin Bahçıvancı, Ticaret İl Müdürü Ömer Tuncay Baysülen, OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Özdoğan, OSB Müteşebbis Heyet Üyesi Yunus Yıldız, OSB Müteşebbis Heyet Üyesi Şahin Yalçın, OSB Müdürü Mehmet Özel ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Veysi İpek katıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.