Diyarbakır'da bıçakçılar iş yapamıyor
Kurban Bayramı öncesinde en fazla mesai yapan mesleklerin başında gelen bıçakçılar, Diyarbakır'da iş yapamadıklarını belirti.
Kurban Bayramı öncesinde en fazla mesai yapan zanaatkârların başında gelen bıçak bileyicileri, bir taraftan yeni bıçakları satmak üzere raflara yerleştirirken diğer yandan da vatandaşların eski bıçaklarını bileyerek bayrama hazırlıyor.
Diyarbakır’daki bıçakçılar ise şiddet olaylarının ardından iş yapamadıklarını söyleyerek, bayram havasının olmadığını ifade ettiler.
Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Sipahi Çarşısında 1987 yılından beri bıçakçılık yapan Atilla Özdoğan, Kurban Bayramına sayılı günler kalmasına rağmen iş yapamadıklarını söyledi.
İş yapmamalarının nedenlerinden birinin de Ulu Camii önünde yapılan restorasyon çalışmaları olduğunu ileri süren Özdoğan, “Her seneye göre bu sene işler daha durgun. Bu çarşının yapılması (sokak sağlıklaştırma projesi) ve restorasyondan dolayı bir durgunluk var. Çarşı çevresinin kapanmasından dolayı şu an kimse buraya gelmiyor. İşler geçen seneye göre daha durgun, önceden daha güzeldi, daha yoğundu gelen giden daha çok olurdu, şu an çarşıların kapanması, bu caminin yapılışı Dağ Kapı’nın trafiğe kapanmasından dolayı kimse gelmiyor buraya. Buraya adam caddeden gelip işini görüp gidiyor.” dedi.
Bayramın etkisini görmediklerini de dile getiren Özdoğan, “Eskiden gün oluyordu günde 20-30 bıçak satıyorduk, bugün ise 4 bıçak satmışım. İşlerde çok büyük bir düşüş var. Bayramın etkisi çarşı olarak yok. Çarşı şu an bom boş. Bu sene iş yapmamız biraz zor. Bu caddede yapılan tadilattan dolayı gelen giden yok. Bıçak satışlarının olmamasının bir nedeni de çoğalan alışveriş merkezleridir. Şimdi bıçak sadece biz de değil, her yerde var. Bu bıçak ile o bıçak aynı değil. Ben de bir bıçak 15 lira, alışveriş merkezlerinde 5 liraya bıçak satıyorlar ama onların bıçağı Çin malı.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.