Diyarbakır’da cami ve gençlik buluşmaları

Diyarbakır’da cami ve gençlik buluşmaları
Türkiye’nin birçok şehrinde “Müslüman Gençlik Haftası”, “Sabah Namazı Buluşmaları”, “Çocuk Cami Buluşması” ve “Haydi Çocuklar Namaza” sloganlarıyla düzenlenen programlar, Diyarbakır’da genç yaşlı birçok kişinin katılımıyla devam ediyor.

Türkiye’nin birçok ilinde “Cami, Gençlik ve Sabah Namazı” adıyla gerçekleştirilen programlar, Diyarbakır’da da yoğun ilgiyle devam ediyor.

Sabah namazında merkez Bağlar ilçesinde bulunan Şeyh Said Efendi Camii’nde buluşan vatandaşlara cemaatle eda edilen namazın ardından çorba ikramında bulunuldu.

Katılımcılara hitap eden İttihad’ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, cami buluşmalarının güzel ve hayırlı bir faaliyet olduğunu belirtti.

Şenlik, “Sabah namazında çoğu insanın sıcak yatağında uyuduğu sırada çıkıp camilere gitmek, ibadetle meşgul olmak, müminler için dua etmek, dünya ve ahiret mutluluğu için dualarda bulunmak önemli bir meseledir. Müslümanların muhabbeti, sevgisi, yardımlaşma, dayanışma, şuur ve bilincini arttırma yönünden önemlidir. Bu tür çalışmaları desteklemek, bunları teşvik etmek gerekir. Bu gibi faaliyetler bereketlidir. Bizleri bir araya getirir, ümmeti yeniden şuurlandırır.” dedi.

“Sıcak yatağımızdan kalkamadığımız için İslam kardeşliğinden kopmuşuz”

Tanınan alimlerin en güzel uygulamalarını sabah namazından sonra yaptıklarını dile getiren Şenlik, sözlerine şöyle devam etti:

“Tanışmaları, birleşmeleri, programları hep sabah namazında olurdu. O gün yapacaklarını sabah namazında programlandırırdı. Hz. Peygamber, ashap, tabiin hep böyle yaptı. Onlar sabah namazında mutlaka camiye gelir, eğer ki biri gelmezse başına bir hal geldiği düşünülür ve ne durumda olduğu sorulurdu. Bu bilinç maalesef çok zayıfladı. Rahatımızı düşündüğümüz, sıcak yatağımızdan kalkamadığımız için ibadetten, sosyal hayattan, İslam kardeşliğinden, birliktelikten kopmuşuz. Rabbim bizi bir araya getirecek vesileleri öğretsin.”

İnsanları sabah namazında buluşmaya çağıran cami imam-hatibi Ahmet Yağmur ise bu tür uygulamaların hayırlı olduğunu ifade etti.

Bu faaliyetlerin her zaman ve her camide yapılması gerektiğine değinen Yağmur, “Sabah namazı buluşmaları, Müslümanların birleşmesi ve uyanmasına işaret ediyor. Keşke her zaman böyle devam etseydi. Bu öncülüktür, ilktir. İnşallah bunun devamı da gelecektir. Yahudi devletinin kurucularından birisi ‘Eğer Müslümanlar sabah namazında camileri tıklım tıklım doldurursa korkun!’ diyor. Bu yüzden sabah namazında Müslümanlar olarak burada buluşursak, gayrimüslimler bizden daha çok korkacaktır. Eğer sabah namazında bu Müslümanlar camiye gelmiyorsa demek ki bunlar hâlâ gaflet uykusundadır. Sabah namazı çok önemlidir. Herkes uykusunu bozuyor. Eğer ki insan bu imani aşkı, heyecanı taşıyorsa bir uyanma ve kıpırdama vardır. İlk olarak Ulu Camii’nde başlayan bu buluşmaların tüm camilerde devam etmesini Rabbimizden istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Cami cemaatinden İsmail Öden ise “Müslümanlara zulümler yapılırken oturmamız Müslümanlığa yakışmaz, kabul edilemez. Müslümanlık, sorumluluk getiren bir durumdur. Ne mutlu böyle bir araya gelenlere. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Camide sabah namazında buluşmamızı sevinçle karşılıyor, Müslümanların bir araya gelmesini Allah’tan diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Program sonunda dua okuyan Mehmet Şenlik, bazı Müslümanların zor şartlar altında bulunduklarına değinerek, birlik ve beraberlik içerisinde olunması çağrısında bulundu. (İLKHA)

cami-ve-genclik-bulusmalari.jpg

cami-ve-genclik-bulusmalari-001.jpg

cami-ve-genclik-bulusmalari-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.