"Diyarbakır’ın en büyük problemleri işsizlik istihdam ve tanıtım eksikliğidir"

"Diyarbakır’ın en büyük problemleri işsizlik istihdam ve tanıtım eksikliğidir"
Diyarbekir Kültür Platformu Sözcüsü Abdulkadir Arslanoğlu, Diyarbakır'ın en büyük probleminin işsizlik, istihdam ve tanıtım eksikliği olduğunu belirterek bölgeye uzun vadede ciddi yatırımların yapılması gerektiğini belirtti.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Diyarbekir Kültür Platformu üyeleri, kuruluş amaçları ile ilgili bir otelde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda kuruluş amaçlarını açıklayan Diyarbekir Kültür Platformu Sözcüsü Abdulkadir Arslanoğlu, Diyarbakır'ın en büyük probleminin işsizlik, istihdam ve tanıtım eksikliği olduğunu belirtti.

Diyarbakır’ın özelliklerine rağmen hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Arslanoğlu, "12 bin yıllık tarihi, kültürü, camileri, medreseleri, surları ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim kentimiz bunca mükemmel özelliklerine rağmen maalesef hak ettiği yerde değildir. Diyarbakır'ımızın bugün en büyük problemlerinin işsizlik, istihdam ve tanıtım eksikliği olduğu aşikârdır. Bu minvalde yapılacak en mühim şey uzun vadede batılı yatırımcıları bölgeye yatırım yapmaları ve istihdam alanı oluşturmaları hususunda ikna etmek, kısa vadede sınırlarımız içerisinde bulunan eşsiz tarihi kültürel ve manevi mirasımızı turizme tahvil edebilmektir. Ayrıca 27 Mayıs’ı içine alan haftanın Fetih haftası olarak ele alınması ve kutlamaların Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, hatta sivil toplum kuruluşlarının himayelerinde organize edilmesi bir de ‘Fetih haftası’ dolayısıyla kadim kentimizde ‘Diyarbakır Kültür ve İnanç Fuarı’ adında bir fuarın tertip edilmesi de Diyarbakır’ımızın tanıtımına ciddi katkı sağlayacak ve şehrimizde manevi bir atmosferin oluşmasına vesile olacaktır." dedi.

Tanıtımının yapılabilmesi durumunda Diyarbakır'ın dünya çapında inanç, tarih, kültür ve sağlık turizminin kalbinin attığı bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade eden Arslanoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Son yapılan ekonomik ve bilimsel araştırmalara göre şehre gelen bir milyon turist bir milyar dolar bırakmaktadır. Siz buna bacasız fabrikada diyebilirsiniz. Dünyanın ikinci bir yerinde muadili olmayan manevi, tarihi ve kültürel müktesebatımızı maalesef bugüne kadar hakkıyla tanıyamadık ve duyuramadık. Şehrimizin sınırları içerisinde bulunan bu değerleri hakkıyla duyurabilir, tanıtabilirsek şehrimize gelecek binlerce turist hiç kuşkusuz kentin ekonomisine büyük katma değer sağlayacaktır. İnanıyoruz ki bu muhteşem mirasın profesyonel bir şekilde tanıtımını yapabilseydik Diyarbakır’ımız dünya çapında inanç, tarih, kültür ve sağlık turizminin kalbinin attığı bir cazibe merkezi olacaktı." (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.