DMM: Acil Durumlar ve Savunma Planlaması atamaları savaş hazırlığı değil

DMM: Acil Durumlar ve Savunma Planlaması atamaları savaş hazırlığı değil
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Paylaşımlarda, bakanlıklarda yapılan Acil Durumlar ve Savunma Planlaması Dairesi Başkanı atamalarının bölgesel gelişmeler gerekçe gösterilerek savaş hazırlığı olduğu yönünde bilgiler yer alıyordu.

Merkez, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, atamaların 16 Ekim 2025 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında gerçekleştirildiğini açıkladı. Bu kadroların ihdas edilmesinin amacı şu şekilde belirtildi: Afet ve acil durumlara hazırlık, Sivil savunma faaliyetlerinin yürütülmesi, Seferberlik hâllerinde kamu kurumları arasında koordinasyonun güçlendirilmesi.

DMM açıklamasında, bu düzenlemenin kamu yönetiminde kriz yönetimi kapasitesini artırmaya yönelik kurumsal bir yapılanma olduğu ve söz konusu atamaların herhangi bir savaş hazırlığı ile ilgisinin bulunmadığı ifade edildi.

Merkez, halkı korku ve panik yaratmayı amaçlayan manipülatif içeriklere itibar etmemeye davet ederek, atamaların yalnızca afet, acil durum ve sivil savunma alanlarında kurumlar arası eşgüdümü güçlendirmeyi hedeflediğini kaydetti.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.