Down sendromlu gençleri iş hayatına kazandıran projeye ödül

Down sendromlu gençleri iş hayatına kazandıran projeye ödül
Down Türkiye Down Sendromu Derneği, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) 16. Altın Pusula Ödülleri ‘Sivil Toplum Kuruluşları Farkındalığı’ kategorisinde ‘Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum’ projesi ile Altın Pusula ödülüne layık görüldü.

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından 16.’sı düzenlenen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri töreni 25 Mayıs Perşembe akşamı Grand Pera - Emek Sahnesi’nde düzenlendi. 

‘Sivil Toplum Kuruluşları Farkındalığı’ kategorisinde Down Sendromu Derneği ‘Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum’ projesi ile Altın Pusula ödülünü kazandı.

Down Sendromu Derneği adına derneğin yönetim kurulu başkan yardımcısı Fulya Ekmen ile projenin stratejik iletişim çalışmalarını yürüten Doret iletişim Danışmanlığı Ajans Başkanı Doret Habib, ‘Sivil Toplum Kuruluşları Farkındalığı’ kategorisindeki ödülünü Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. Şule Kut’un elinden aldı.

İLK KEZ YAPILDI

Türkiye’de ilk kez yapılan projenin Down Sendromlu gençlerin iş hayatına katılımlarının sağlanması bakımından önem taşıdığına dikkat çeken Doret iletişim Danışmanlığı Ajans Başkanı Doret Habib, “Toplumda ve işverenler arasında Down sendromlu kişilerin çocuk kaldığı yönünde bir ön yargı var. İşverenler toplumda iyi örnekler görmediği için bu gençleri işe almak istemiyorlardı. Bu gençler çalışma imkanı bulamayıp eve kapanıyorlardı. Hem gençler hem de aileler sorun yaşıyordu. Toplumsal farkındalık yaratıp ön yargıyı yıkıp algıyı değiştirdik.  2012 yılından beri bu iş koçu destekli istihdam programına destek veriyoruz. 13 ilde 11 firmada 46 gencimiz istihdam edildi. İlk kez istihdam alanında böyle uzun soluklu bir iş yapıldı” diye konuştu.

Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen, Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen projede Down sendromlu gençlerin istihdamı konusunda farkındalık yaratılması ve istihdamın sürdürülebilirliği bakımından büyük önem taşıdığını vurguladı. “Daha fazla Down sendromlu gencin istihdam edilmesini hedefliyoruz” diyen Ekmen asıl amaçlarının altını çizerek, ekledi; “Biz Down sendromlu gençlerin ve ileride tüm zihinsel engelli gençlerin iş koçlarının desteğiyle aktif bir çalışma hayatı sürdürebileceğine inanıyoruz. Bu yüzden de iş koçları yetiştirmeyi ve bunun ülke genelinde yaygınlaşmasını çok önemsiyoruz. İş Koçu Destekli İstihdam Programının Türkiye’de zihinsel engelli bireyler için istihdam politikası olarak uygulanmasını istiyoruz. 

16. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri Seçici Kurulu’nun başkanlığını Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut yaparken, jüride, iş dünyasından üst düzey yöneticiler, akademisyenler, STK temsilcileri, medya, iletişim, kamu ve dijital iletişim dünyasından uzmanlar yer aldı. 

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.