Down sendromluların hayalleri gerçekleştirildi
Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından imam hatipler arasında "İmam Hatipler İlikte Yarışıyorlar" sloganıyla başlattığı yarışma kapsamında Batman merkez TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından "Mucizeye inan" projeyle down sendromlulara yönelik çalışma ve etkinlikler yapıldı.
TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri down sendromlu bireylere yönelik hazırladıkları projede 50 down sendromluyu hayatta yapmak istedikleri bir isteklerini gerçekleştirecekler. 50 down sendromlunun istekleri arasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmak, üniversitede resim bölümüyle etkinlik yapmak, maça gitmek, takım elbise giyip inşaat şirketinde müdürü olmak, sahada futbol oynamak ve kına gecesi düzenlemek gibi birçok istekte bulundular.
Projenin amacının down sendromlu bireyleri topluma kazandırmak olduğu belirten imam hatim yöneticileri, down sendromlu kişilerin neler yapabildiklerinin farkına varılması, toplumun down sendromlulara bakış açısının değişmesi, down sendromlu bireyler için özgüven ve benlik kavramlarının gelişmesine katkı sağlamak, tüm bireyler için 'toplumsal farkındalık' oluşturmak, toplumsal birlik, beraberlik, dostluk ve kaynaşma konularına katkı sağlamak, yeni yetişen neslin down sendromunu daha farklı ve olumlu algılamasını sağlamak ve yapacak etkinliklerle onların topluma olan bakış açısını değiştirmek olduğu ifade edildi.
Yaptıkları proje hakkında bilgi veren öğrencilerden Meryem Betül Gök, "Batman'da kentin gözdesi olan TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 'İmam Hatipler İlikte Yarışıyorlar' projesi kapsamında down sendromlu kardeşlerimizle ilgili 'mucizeye inan' adlı bir proje gerçekleştirdik. Bu projenin etkinliklerinden bir tanesi de Batman'da maddi durumu düşük olan 50 down sendromlu kardeşlerimizin dileklerini yerine getirmekti. Bir hafta içinde 4 kardeşimizin dileğini yerine getirdik. Bunlardan birkaç tanesi de bir günlüğüne inşaat şirketinde müdür olmak, futbol sahasında futbol oynamak, spor merkezinde spor yapmak ve 18 yaşındaki bir kardeşimizin de kına gecesi dileğini de yerine getirdik." ifadelerini kullandı.
Projenin devamında yapılanacak programların yarıyıl tatilinden sonra devam edeceklerini belirten Gök, projenin hedeflerini şu şekilde ifade etti:
"'Her insanın bir hikâyesi vardır, yeter ki onlara fırsat verelim', 'benim sevgim dünyaya yeter', 'gerçek dostlar kromozom saymaz' ve 'dünya farklılıklarla güzel' gibi sloganlarla asıl hedef çevrenin onlara olan ilgisini arttırmaktır." (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.