16 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara13°C
  • İzmir17°C
  • Antalya16°C

DSÖ'DEN MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ AÇIKLAMASI: DÜNYA GENELİNDE 90 BİNDEN FAZLA VAKA GÖRÜLDÜ

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelinde 90 binin üzerinde maymun çiçeği virüsü vakası görüldüğünü ve 156 kişinin virüs nedeniyle öldüğünü belirtti.

DSÖ'den maymun çiçeği virüsü açıklaması: Dünya genelinde 90 binden fazla vaka görüldü

25 Ağustos 2023 Cuma 23:03

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19'un küresel bir sağlık tehdidi olmaya devam ettiğini kaydetti.

DSÖ'nün Covid-19'a ilişkin verilere ulaşma imkanının azaldığını dile getiren Ghebreyesus, bazı ülkelerde salgından dolayı hastaneye yatış, yoğun bakıma kabul ve ölümlerle ilişkin raporların arttığını bildirdi.

Ghebreyesus, COVID-19'un BA.2.86 ve EG.5.1 (Eris) gibi varyantlarının riskini değerlendirebilmek için ülkelerden gelecek raporların önemli olduunu ifade etti.

Maymun çiçeği virüsüyle ilgili olarak Ghebreyesus, "Şu ana kadar DSÖ'ye 114 ülkeden 90 binden fazla maymun çiçeği virüsü vakası ve bununla bağlantılı 156 ölüm rapor edildi. Ancak bazı ülkelerdeki eksik raporlama nedeniyle gerçek vaka ve ölüm sayısının daha yüksek olduğunu biliyoruz." diye belirtti.

Özellikle Asya'da vaka sayısında son 2 ayda büyük artış olduğunu belirten Ghebreyesus, Afrika'dan da düzenli olarak vaka bildirimi almaya devam ettiklerini söyledi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.