03 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara17°C
  • İzmir24°C
  • Antalya24°C

DSÖ'DEN "SAĞLIK ÇALIŞANLARININ COVİD-19'DAN KORUNMASI" İÇİN ÇAĞRI

Dünya Sağlık Örgütü, sağlık çalışanlarının Covid-19 salgınına karşı güvenliklerinin sağlanması ve diğer sağlık sorunlarından korunması için daha fazla çaba sarf edilmesi çağrısında bulundu.

DSÖ'den "sağlık çalışanlarının Covid-19'dan korunması" için çağrı

21 Ekim 2021 Perşembe 23:20

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yayımladığı yazılı açıklamada, salgının başlangıcından bu yana sağlık ve bakım çalışanları için oluşan riskin boyutu değerlendirildi.

Açıklamada, sağlık çalışanlarının geçen yıldan bu yana sadece Covid-19 nedeniyle değil artan iş yükleri sonucu psikolojik yıpranma, stres ve yorgunluk gibi sebeplerle yıprandıkları belirtildi.

DSÖ, ülkelere, Covid-19'a yakalanan veya bu süreçte Covid-19 hastalarına hizmet veren sağlık ve bakım çalışanlarının sıkı takip edilmesi, sağlık durumlarının düzenli olarak raporlanması çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Ocak 2020-Mayıs 2021 döneminde dünyada 80 bin ila 180 bin sağlık ve bakım çalışanının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, dünya genelinde Covid-19 aşılama oranlarındaki adaletsizliğe dikkat çekilerek, sağlık çalışanlarına aşılamalarda öncelik tanınması gerektiği vurgulandı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.