13 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C
  • İzmir24°C
  • Antalya22°C

DSÖ'DEN SALGIN UYARISI

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 salgınının sona ermediği uyarısı yaptı, gelecek tehditlere karşı üye ülkeler arasında iş birliğinin güçlendirilmesini gerektiğini açıkladı.

DSÖ'den salgın uyarısı

14 Haziran 2023 Çarşamba 17:51

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Ofisi, Covid-19 salgınının Mayıs ayından bu yana küresel acil durum statüsünde olmadığını, ancak buna rağmen sağlığa önemli etkilerinin sürdüğünü belirtti.

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Coronavirus'ün "sonsuza dek" olmasa da yıllar boyunca insanlığa eşlik edeceğini, ayrıca yeni mutasyonların gerçek bir risk olduğunu kaydederek, "Küresel acil sağlık durumu sona ermiş olabilir ama pandemi kesinlikle sona ermiş değil" ifadelerine yer verdi.

Kluge, DSÖ Avrupa bölgesinde yeni sağlık tehditlerinin hızlı bir şekilde fark edilmesi, analizi ve bildirilmesi için bir geçiş planı hayata geçirdiklerini bildirdi.

Plan çerçevesinde bölge ülkelerinin sağlık ve iletişim alanında kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve bir ağ oluşturulması hedefleniyor.

Plan, üye ülkelerin pandemi hizmetlerine stratejik ve kalıcı yatırımlar yapmasını ve yeni tehditlere karşı ihtiyatlı olunmasını öngörüyor. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.