08 Eylül 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara19°C
  • İzmir26°C
  • Antalya26°C

DURMAZ'DAN "24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI" MESAJI

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz, "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Durmaz'dan "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" Mesajı

24 Temmuz 2024 Çarşamba 14:29

Basın üzerindeki sansürün kaldırılmasıyla birlikte her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan Gazeteciler ve Basın Bayramı'nın medya çalışanları açısından önemli bir tarih olduğuna dikkat çeken HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, "Medya çalışanları gazeteciler zor ve zahmetli bir meslek icra etmektedirler. Hak kayıpları, basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalar, mesleklerini yapmalarını engelleyici adli ve idari baskılar nedeniyle çalışma alanları zorlu alanlar haline gelmiştir. Son çıkarılan Tasarruf Genelgesi ise yerel basını ciddi anlamda etkilemiştir. Tasarruf Genelgesiyle birlikte yerel gazetelere kamu kurum ve kuruluşlarının ilan vermesi, abone olması yasaklanmıştır. Bu durum, mali açıdan darboğaza sokulan yerel gazetelerin kapanma kararı almasına ya da çalışma alanlarında küçülmeye gitmeye sebep olmaktadır. Yaşanan bu zorluklara çare ve çözüm bulmak, yetkililerin görev ve sorumluluğundadır." ifadelerini kullandı.

Durmaz açıklamasının devamında şöyle dedii: "Bu duygu ve düşüncelerle bir siyasetçi olarak başta Antalya ilimizde görev yapan değerli meslektaşlarım olmak üzere tüm gazetecilere yürüttükleri kıymetli çalışmalarında başarılar diliyor, toplumumuza vermiş oldukları önemli katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum."

Durmaz mesjının sonunda, Gazze'de katleidlen gazetecilere dikkat çekerek, "7 Ekim’den bu yana Gazze’de siyonist işgal rejimi tarafından katledilen 163 gazeteciyi kardeşimi de saygıyla yad ediyor, Rabbimden kendilerine rahmet ve merhamet diliyorum." dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.