Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Önlü: Öğretmenler keyfi kararlarla yalnız bırakılmamalı

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Önlü: Öğretmenler keyfi kararlarla yalnız bırakılmamalı
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, proje okullarındaki atama süreçlerinde keyfi tasarrufların öğretmenleri mağdur ettiğini belirterek, somut gerekçeler olmaksızın yapılan uygulamaların hak ihlaline yol açtığını vurguladı.

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına yapılan öğretmen atama ve yönetici görevlendirme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Önlü, atama sürecinde birçok öğretmen ve yöneticinin tercih yapmasına rağmen, bu tercihlere karşılık atamalarının yapılmadığını ve bunun ciddi mağduriyetlere yol açtığını ifade etti.

"Proje okullarına atama süreci tartışmalara neden oldu"

Önlü, "Milli Eğitim Bakanlığınca özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına öğretmen ataması ve yönetici görevlendirme süreci tamamlandı. Ancak bu süreçte, çok sayıda öğretmen ve yönetici adayının tercihte bulunmasına rağmen söz konusu eğitim kurumlarına atamalarının ve görevlendirmelerinin yapılmadığı görülmüştür." ifadelerini kullandı.

"Somut gerekçe olmadan reddedilen talepler hak ihlalidir"

Açıklamasının devamında Önlü şu ifadeleri kullandı: "Öğretmen ve yöneticilerin, bahse konu okullarda görevlerini başarıyla yürütmelerine rağmen; başarısızlık, yetersizlik ya da disiplin cezası gibi somut bir gerekçe ortaya konulmadan atama ve görevlendirme taleplerinin yerine getirilmemesi bir hak ihlalidir. Bunun yanında, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına yeniden ataması veya görevlendirmesi yapılmayan bu öğretmen ve yöneticilerimizin 'norm kadro fazlası' sayılarak resen atamaya tabi tutulmaları, yeni bir hak ihlaline daha neden olacaktır."

"Norm kadro fazlası sayılan eğitimciler yeni bir mağduriyetle karşı karşıya"

Önlü, "Ayrıca 'norm kadro fazlası' öğretmenlerin atamaları için valilikler bünyesindeki ilçe gruplarının oluşumunda objektif kriterlerin dikkate alınmadığı yönündeki eleştiriler de göz önünde bulundurulmalıdır. Bu kapsamda, proje okullarında görevlendirilmesi veya ataması yapılmayan öğretmen ve yöneticilerin 'norm kadro fazlası' değerlendirilerek bir atama sürecine dahil edilmeleri, çok sayıda davaya konu oluşturacaktır. Bu sebeple, görevleri sona eren öğretmen ve yöneticilerimizin atanacakları eğitim kurumlarının, tercihlerine uygun şekilde belirlenmesi, bu hak ihlallerinin önüne geçecektir." dedi.

Açıklamasını, "Proje okullarında takdir yetkisine dayanan tasarruflarla öğretmenler mağdur edilmemelidir." ifadeleriyle tamamladı.

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Önlü: Öğretmenler keyfi kararlarla yalnız bırakılmamalı

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Önlü: Öğretmenler keyfi kararlarla yalnız bırakılmamalı

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.