18 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara26°C
  • İzmir26°C
  • Antalya27°C

EGM'DEN SES VE GÖRÜNTÜ KAYDI ALIMINA İLİŞKİN GENELGE

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), eylemlerde görevini yapan görevlilerin ses ve görüntü kaydı alanların engelleneceğini ve alan kişiler hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi.

EGM'den ses ve görüntü kaydı alımına ilişkin genelge

30 Nisan 2021 Cuma 16:48

 

Birçok sosyal medya kullanıcısı Emniyet Genel Müdürlüğünün "Ses ve görüntü kaydının alınması" ile ilgili genelgesine tepki gösterdi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın imzasıyla yayınlanan genelgeye göre, eylemlerde cep telefonu ile ses ve görüntü alan kişilerin engelleneceği ve haklarında yasal işlem yapılacağı belirtiliyor.

Görevli polislerin ve sivillerin ses ve görüntü kayıtlarının sosyal medyada paylaşılmasının, "özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği", ses ve görüntü almanın da görevi yapmayı engellediği ifade ediliyor.

Genelgede şu ifadelere yer verildi: "Personelimizin görevini ifa ederken bu tür ses ve görüntü alınmasına tevessül edecek davranışlara fırsat vermemeleri, eylemin veya durumun niteliğine göre kayıt yapan kişileri engellemeleri, kanuni şartlar oluştuğunda adli işlem yapmaları gerektiği hususlarında tüm personelimizin bilgilendirilmesi" (İLKHA) 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.