14 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Ankara7°C
  • İzmir18°C
  • Antalya19°C

EHLİYET SINAVINDA YENİ DÖNEM BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), tüm illerde "e-sınav" salonlarının faaliyete geçirilmesiyle motorlu taşıt sürücü kursu (ehliyet) sınavlarında kâğıt ve kalem artık kullanılmayacak.

Ehliyet sınavında yeni dönem başladı

05 Ağustos 2018 Pazar 12:14

MEB tarafından tüm illerde "e-sınav" salonlarının faaliyete geçirilmesiyle ehliyet sınavlarında kağıt ve kalem kullanımı sona erdi.

Bundan sonra sınava girecek adayların sınav sorularını "e-sınav" merkezlerindeki bilgisayarlardan cevaplayacak. Son yapılan sınava ise 108 bin kişi katıldı.

Daha önce 28 ilde bulunan e-sınav artık 81 ilde gerçekleştirilecek. Adaylar, bundan sonra 81 ildeki e-sınav merkezlerinde sınava girecek. Bu kapsamda yılda yaklaşık 2 milyon 500 bin adayın sınava girmesi öngörülüyor. Adaylar, e-sınav uygulaması sayesinde sınava randevu sistemiyle en yakın tarihte girebilecek ve sonuçlarını sınavın hemen ardından öğrenebilecek. E-sınavlarda, işitme engelli vatandaşlar için görsel, video, animasyon ve işaret diliyle sorular yer alacak. 

Motorlu taşıt sürücü kursu "e-sınav"larının Türkiye genelinde yapılmasıyla, soru ve cevap kâğıdı baskısı, işçilik, tasnif, nakliye gibi maliyetler de düşecek.(İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.