Endonezya, LPG ve plastiklere altı aylığına sıfır gümrük vergisi uyguluyor

Endonezya, LPG ve plastiklere altı aylığına sıfır gümrük vergisi uyguluyor
Endonezya, küresel arz baskıları nedeniyle yükselen fiyatları hafifletmek amacıyla sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) ve bazı plastik hammaddelerinin ithalatına altı aylık sıfır gümrük vergisi muafiyeti tanıyacak.

Ekonomi İşlerinden Sorumlu Koordinatör Bakan Airlangga Hartarto, düzenlediği basın toplantısında, bu önlemin Ortadoğu'daki devam eden çatışmalar nedeniyle nafta temininde zorluklar yaşayan petrokimya sektörünü hedef aldığını söyledi.

Hartarto, bu muafiyetin polipropilen ve polietilen ithalatını da kapsayacağını sözlerine ekledi.

Airlangga, yetkililerin ithalat prosedürlerini kolaylaştırmak ve endüstri ile ambalaj sektörü için sürekli tedariki sağlamak amacıyla düzenleyici önlemler planladığını söyledi.

Yetkili, hükümetin altı ay sonra politikayı gözden geçireceğini de kaydetti.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.