Erbakan'dan "doğalgaz" açıklaması: "Sahip olduğumuz tüm zenginlikleri değerlendirmeliyiz"
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Fatih Sondaj Gemisi'nin Tuna-1 Kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmesine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.
Erbakan, "Keşfedilen doğalgaz rezervimiz sayesinde en azından 6 sene süreyle dışarıdan doğalgaz ithal etmek ve her sene yurtdışına milyarlarca dolar ödemek durumunda kalmayacağız. Bu da cari açığımızın önemli ölçüde azalmasını sağlayacak çok olumlu bir gelişmedir. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyor ve bu rezervin tespit edilmesinde emeği bulunan tüm yetkililere, teknik ekibe ve çalışanlara teşekkür ediyoruz." dedi.
"Sahip olduğumuz tüm zenginlikleri değerlendirmeliyiz"
Erbakan tarihi keşif ile ilgili şunları kaydetti:
"Sadece doğalgaz değil, sahip olduğumuz tüm doğal zenginlikleri değerlendirmemiz hem cari açığımızı azaltmak, hem de borçlanmadan mali kaynak elde edebilmemiz için son derece önemlidir. Bu gerçek Milli Görüş tarafından 50 senedir dile getirilmektedir ve en son olarak partimizin 'Milli Kaynak Paketlerimiz-1' kitabında da Doğu Akdeniz’de bulunan doğalgaz rezervlerimizin, güneş enerjisi ve su başta olmak üzere çeşitli doğal kaynaklarımızın değerlendirilmesinin ekonomik açıdan muazzam boyuttaki önemine işaret edilmiştir."
"Yeniden Büyük Türkiye hedefi zenginliklerimizin mali kaynağa dönüştürülmesiyle mümkün olur"
"Yeniden Büyük Türkiye hedefine ulaşmak; borç ve faiz ekonomisi yerine üretim-istihdam-ihracat ekonomisinin uygulanmasıyla ve Cenab-ı Allah’ın ülkemize vermiş olduğu zenginliklerin mali kaynağa dönüştürülmesiyle mümkün olur." diyen Erbakan, "Borç ve faiz belasından kurtulmak, dış ticaret açığı yerine dış ticaret fazlası veren ülke haline gelmek, milli gelirimizi gerçek manada artırmak, gerçekten zenginleşmek için; Yeniden Refah Partimiz tarafından hazırlanan 'Milli Kaynak Paketlerimiz-1' kitabında belirtilen adımların atılması ve böylelikle borçsuz -zamsız - ilave vergisiz bir şekilde yıllık 150 milyar dolar kaynak üretilmesi, bu kaynakla da halkın refah seviyesinin artırılması ve yine bu kaynağın desteğiyle AR-GE, üretim ve katma değerli ihracat seferberliğinin başlatılması gereklidir." (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.