16 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C
  • İzmir11°C
  • Antalya12°C

ERBAŞ'TAN İŞGAL REJİMİNİN MESCİD-İ AKSA SALDIRILARINA TEPKİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, işgal rejiminin sözde polislerinin koruması altından Yahudi yerleşimcilerinin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Erbaş'tan işgal rejiminin Mescid-i Aksa saldırılarına tepki

03 Ekim 2023 Salı 09:24

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, işgal rejiminin sözde polislerinin korumasındaki Yahudi yerleşimcilerin, "Sukot (Çardaklar) Bayramı" bahanesiyle Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınlara tepki gösterdi.

Erbaş, "Kudüs’te başta harim-i ismetimiz Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal mekanlarımıza yönelik devam eden bu tahrikkar, eylemler hiçbir şekilde kabul edilemez." dedi

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Erbaş, şu ifadelere yer verdi:

"Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya yönelik bulduğu her fırsatta güvenlik güçleri eşliğinde baskınlar düzenleyen İsrail, bu defa kendi dini bayramlarını bahane ederek Mescid-i Aksa’nın kutsiyetini ve tarihi statükosunu bir kere daha ihlal etmiştir. Kudüs’te başta harim-i ismetimiz Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal mekanlarımıza yönelik devam eden bu tahrikkar eylemler hiçbir şekilde kabul edilemez. Yapılan saldırıyı şiddetle tel’in ediyorum." (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.