30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara24°C
  • İzmir26°C
  • Antalya28°C

ERDOĞAN'DAN YSK KARARI YORUMU: ŞÜPHE UYANDIRIR

Yüksek Seçim Kurulunun, seçim kurulu başkanlarıyla ilgili aldığı karar hakkında konuşan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK'nın sandık başkanları kararıyla ilgili "Orada zannediyorum bir yanlış anlaşılma var. Tedbiren YSK'ya itirazi kaydımızı düştük." dedi.

Erdoğan'dan YSK kararı yorumu: Şüphe uyandırır

04 Haziran 2019 Salı 09:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YSK'nın sandık başkanları kararıyla ilgili "Orada zannediyorum bir yanlış anlaşılma var. Tedbiren YSK'ya itirazi kaydımızı düştük." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulunun, seçim kurulu başkanlarıyla ilgili aldığı karar hakkında konuştu.

Bayram namazı çıkışında kameraların karşısına geçen ve sözlerine "Ramazan bayramımızı tebrik ediyorum" diyerek başlayan Erdoğan şunları söyledi: 

"Zannediyorum bir yanlış anlaşılma var. Konu netleşmiş değil. Bütün bunlara karşı tedbiren parti olarak YSK'ya itirazımız oldu. Bazıları bunu sandık kurulu diye ifade ediyor, seçim kurullarına yönelik söz konusu. YSK da itirazımız üzerinden kararını verecektir. Neticesi hayırlı olur. Hâkimlerle ilgili konuda karar merci YSK değildir, hâkimlerin bir yerden bir yere gönderilmesi HSK'ya aittir. Ancak bütün bunlarla beraber bu tür adımların atılması şüpheye vesile eder. Gerek HSK gerek YSK'nın hassasiyetleri vardır, adımlar atılacaktır."

İdlib'e yönelik saldırılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'e yönelik saldırılar hakkında ise şunları söyledi:

"Bu konuda özellikle İdlib'e yönelik 2-3 gün önce Sayın Putin ile de bu konuyu görüştük. Ondan 2-3 gün önce de Sayın Trump'la bu konuları görüştük. Şu anda Suriye, Mümbiç, Fırat'ın doğusu üzerinde ilgi alakası olan her ülke ile Türkiye olarak görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Bundan sonraki süreçte de devam edecektir. Trump'ın biliyorsunuz bir İngiltere ziyareti var. Herhangi bir durum muaccel olarak gerekirse biz yine kendileriyle bu görüşmeyi yaparız. Sayın Putin'le böyle bir görüşme gerekirse onunla da bu görüşmeyi yaparız. Fakat tabii temennimiz bu varil bombalarıyla falan yapılan saldırılar, özellikle de siviller üzerinde üzüntü verici. Bundan da bir an önce sıyrılmanın gayreti içerisindeyiz. Oradaki örgütler konusundaki hassasiyetimiz özellikle istihbarat örgütlerimiz vasıtasıyla da devam etmektedir. Temennimiz bir an önce burada bir sükûn hâkim olsun." (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.