Fas ordusu Gazze'de katliam yapan siyonistlerden "tünellere baskın" eğitimi aldı

Fas ordusu Gazze'de katliam yapan siyonistlerden "tünellere baskın" eğitimi aldı
Gazze'de katliam yapan siyonist rejim askerlerinden tünellere baskın yapmak için eğitim alan Fas ordusunun bu tavrı, zulme ortaklık olarak yorumlandı.

Fas ordusunun, Gazze'de sivillere yönelik katliamlarıyla gündemde olan siyonist rejim askerlerinden "tünellere baskın" eğitimi alması tepkilere neden oldu.

Geçtiğimiz yıl Fas'ta düzenlenen askeri tatbikatlarda siyonist rejim askerlerinin, Fas ordusuna tünel hareket ve baskın teknikleri konusunda eğitim verdiği ortaya çıkmıştı. Benzer iş birliklerinin bu yıl da devam ettiği aktarıldı.

Fas, Afrika'nın en kapsamlı çok uluslu askeri tatbikatlarından biri olan ve ABD öncülüğünde 30'dan fazla ülkenin katılımıyla düzenlenen "Afrika Aslanı" tatbikatını sürdürürken, siyonist rejimle askeri iş birliği yapması dikkat çekiyor.

Tatbikat kapsamında bölgesel güvenlik ve iş birliği vurgusu yapılırken, Gazze'de yaşanan katliam ve soykırım konusunda ise bir duruş sergilenmiyor.

Siyonist rejimin Gazze'deki saldırıları uluslararası toplumda geniş tepki alırken, Fas'ın bu rejimle eğitim ve tatbikatlarda iş birliği yapması eleştiriliyor. İnsan hakları savunucuları ve bazı gözlemciler, Fas'ın bu tavrını Gazze'deki zulme dolaylı olarak ortak olmak şeklinde değerlendiriyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.