12 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara13°C
  • İzmir25°C
  • Antalya18°C

FİLİSTİN'DEN ULUSLARARASI ÖRGÜTLERE ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Filistin yönetimi, siyonist işgal rejiminin işlediği suçlar nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) acil toplantı çağrısı yaptı.

Filistin'den uluslararası örgütlere acil toplantı çağrısı

23 Şubat 2023 Perşembe 09:15

Siyonist rejimin işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus şehrine düzenlediği baskında biri çocuk 11 Filistinliyi şehid etmesi, 100'den fazla kişiyi de yaralaması üzerine, Filistin hükümeti, BMGK'den acil toplantı talep etti.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, yaptığı yazılı açıklamada, siyonist işgal rejiminin işlediği suçlar nedeniyle Filistin halkına uluslararası koruma sağlanmasını istediklerini belirtti.

Siyonist işgal rejiminin sonuncusu Nablus'ta olmak üzere Filistinlilere karşı işlediği katliamlar nedeniyle kınanmasını isteyen Riyad el-Maliki "Filistinlilere uluslararası koruma sağlanması için talepte bulunduk." dedi.

Arap Birliğine ve İİT'ye de acil toplantı çağrısı yaptıklarını aktaran Maliki, bu kuruluşlara üye ülkelerden siyonist işgal rejimini kınama ve Filistin'in uluslararası koruma talebine destek istediklerini kaydetti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.