02 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C
  • İzmir16°C
  • Antalya20°C

FİLİSTİNLİ BAŞKONSOLOSUN CENAZE NAMAZI FATİH CAMİİ'NDE KILINDI

19 Aralık akşamı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Filistin'in İstanbul Başkonsolosu Abdalkarim Al-Khatib'in cenaze namazı Fatih Camii'nde Cuma namazına müteakip kılındı.

Filistinli Başkonsolosun cenaze namazı Fatih Camii'nde kılındı

21 Aralık 2018 Cuma 17:11

Geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Filistin'in İstanbul Başkonsolosu Abdalkarim Al-Khatib'in cenaze namazı Fatih Camii'nde kılındı.

19 Aralık akşamı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Filistin'in İstanbul Başkonsolosu Abdalkarim Al-Khatib'in (60) cenaze namazı Fatih Camii'nde Cuma namazına müteakip kılındı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından kılınan cenaze namazına eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan ve Al-Khatib'in yakınları ve sevenleri katıldı.

Cenazede Erbaş, "Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de her nefsin ölümü tadacaktır. Sonra bize döndürüleceksiniz' buyuruyor. Demek ki bu dünyada her şey fani bir tek O baki.  Önemli olan bu fani hayatı Allah rızası için iyi yaşamak, peygamber efendimizin getirmiş olduğu en büyük mucize olan Kur'an-ı Kerim'in emirleri doğrultusunda yaşayabilmektir. Allah hepimize Kur'anî bir hayatı nasip etsin." dedi.

Başkonsolos Al-Khatib, Eyüp Mezarlığına defnedildi.  (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.