30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara15°C
  • İzmir20°C
  • Antalya28°C

FİNLANDİYA MAKAMLARI NATO'YA ACİL KATILIMI DESTEKLİYOR

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Başbakan Sanna Marin, ülkelerinin NATO'ya acilen üye olmasından yana olduklarını söyledi.

Finlandiya makamları NATO'ya acil katılımı destekliyor

12 Mayıs 2022 Perşembe 12:04

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Başbakan Sanna Marin, yaptıkları ortak açıklamayla ülkelerinin NATO'ya üyeliği hakkında değerlendirmede bulundu.

Niinistö ve Marin, "Finlandiya derhal NATO üyeliğine başvurmalı." diyerek önümüzdeki birkaç gün içinde ittifaka katılmak için ulusal düzeyde adım atılacağına dair umutlarını da dile getirdiler.

İki lider, "NATO üyeliği Finlandiya'nın güvenliğini artıracak. Finlandiya, NATO üyesi olarak tüm savunma ittifakını güçlendirecek." görüşünü belirtti.

Mayıs ayının başlarında, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya'nın NATO'ya katılma teklifinin ittifakın Brüksel'deki karargahında görüşüleceğini ve teklifin sıcak bir şekilde karşılanacağını söyledi.

Finlandiya Parlamentosu'nda NATO üyeliği tartışması Nisan ayında başladı.

Üyelik başvurusu yapılırsa, önce NATO Konseyi tarafından değerlendirilecek, ardından üyelik anlaşması ittifakın 30 ülkesinde ulusal düzeyde onaylanması gerekecek. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.