Fransa'daki orman yangınında 115 hektar alan küle döndü

Fransa'daki orman yangınında 115 hektar alan küle döndü
Fransa'nın Drome vilayetinde günlerdir etkisini sürdüren orman yangınında şimdiye kadar 115 hektarlık alan yandı.

Fransız meteoroloji kurumu Meteo-France, yangın tehlikesi nedeniyle Aude ve Herrault'nun da bulunduğu 6 vilayet için "kırmızı", Drome ve Var'ın da aralarında yer aldığı 14 vilayet için ise "turuncu" alarm ilan edildiğini duyurdu.

Yangın riski taşıyan bölgelerin büyük bölümünün ülkenin güneyi ve batısında bulunduğu belirtildi.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Drome vilayetine bağlı Die kasabası yakınlarındaki ormanlık alanda 24 Haziran'da başlayan yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Yaklaşık 220 itfaiye personelinin görev yaptığı bölgede söndürme çalışmaları sürüyor.

Yetkililer, şu ana kadar 115 hektarlık alanın zarar gördüğünü, kayalık ve sarp arazi yapısının ise yangına müdahaleyi güçleştirdiğini bildirdi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.