Gaziantep'te depremzedelere yönelik protez hizmeti veriliyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve onları topluma daha güçlü şekilde kazandırmak amacıyla çalışmalar yapıyor.
826 metrekarelik alanda faaliyet gösteren merkezde, özel olarak tasarlanmış protez ve ortezlerin üretimi, uygulaması ve bakımı yapılıyor. Merkez, bireylerin günlük yaşamlarını daha konforlu, bağımsız ve aktif sürdürebilmeleri için çok yönlü destek sunuyor.
6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve illerden gelen engelli afetzedelere kapsamlı hizmetler sunuluyor.
"Asrın Felaketinde Engelleri Birlikte Aşıyoruz" projesi kapsamında bin 100 engelli bireye hizmet verildi. Sunulan hizmetler arasında psikososyal destek, protez öncesi fizik tedavi, protez yapımı ve protez sonrası fizik tedavi uygulamaları yer aldı. Merkez, afetzedelerin hem fiziksel hem de psikolojik iyileşme sürecinde rol oynuyor.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.