20 Eylül 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara21°C
  • İzmir27°C
  • Antalya29°C

GAZZE BELEDİYESİ: ŞEHRİN YÜZDE 60'INDA SU YOK

Gazze Belediyesi, siyonist işgalinin su tesisleri ve tuzdan arındırma tesisini tahrip etmesi ve elektrik enerjisinin olmayışı nedeniyle kent alanının yüzde 60'ının sudan mahrum kaldığını vurguladı.

Gazze Belediyesi: Şehrin yüzde 60'ında su yok

24 Ağustos 2024 Cumartesi 13:05

Belediye, kuyuların işletilmesi için gerekli yakıtın bulunmaması nedeniyle pompalanan su miktarının çok az olduğunu, zira özellikle Gazze şehrinin kuzey ve güneybatı bölgelerinde şehir alanının yarısından fazlasının büyük bir su kıtlığı yaşadığını açıkladı.

Gazze Belediyesi bugün yaptığı basın açıklamasında, mevcut suyun Gazze Şehri'nin toplam alanının yaklaşık yüzde 40'ını kapladığını; işgalin şebekelerde, kuyularda ve tuzdan arındırma tesisinde bıraktığı yaygın tahribat, su kuyularını işletmek için gerekli elektrik şebekelerinin kesilmesi ve tahrip edilmesi ve bazı bölgelerde alternatif su kaynaklarının bulunmaması nedeniyle geri kalan bölgelerde su bulunmadığını belirtti.

Şu anda mevcut olan miktarın günlük yaklaşık 25 bin bardak olarak tahmin edildiği, bunun yaklaşık 20 bininin şehre iç su sağlayan bir su hattından sağlandığı belirtilen açıklamada, geri kalan miktarın ise günde yaklaşık 5 bin bardak olarak tahmin edildiği kaydedildi.

Belediyenin, mevcut imkanlara göre vatandaşların yaşadığı bölgelere su ulaştırmak için büyük çaba sarf ettiği ifade edilen açıklamada, ayrıca ciddi kıtlık çeken ve suya ulaşamayan bazı bölgelere su sağlamak için başlangıçta ve hızlı bir şekilde bazı şebekeleri ve kuyuları rehabilite etmek ve işletmek için çalışıldığı ve su kaynaklarının tahrip olduğu bölgelere alternatif su kaynakları bulma uğraşlarının sürdüğü belirtildi.

Açıklamada,, işgalcilerin Gazze Şeridi'ne karşı yürüttüğü imha savaşının 90 bin metrelik su şebekesini ve farklı büyüklükte 62 kuyuyu tahrip ederek Gazze şehrinin birçok bölgesinde şiddetli ve büyük bir susuzluk krizine yol açtığı vurgulandı.

Açıklamanın devamında su durumunu iyileştirmek, kademeli olarak daha iyi miktarlar sağlamak ve su ihtiyacını karşılamak için yerel ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğine gidildiği ifade edildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.