Gazze'de güvenlik güçlerine saldırı: 2 şehit

Gazze'de güvenlik güçlerine saldırı: 2 şehit
Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deyr el-Belah kentinde araçlarına düzenlenen siyonist hava saldırısı sonucu, Merkez Valiliği İç Güvenlik Servisi Müdürü Albay Vail Musa El Ledavi ve arkadaşı Binbaşı Ramiz Tevfik Ebu Zureyk'in şehit edildiğini duyurdu.

Gazze Şeridi İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı yaptığı açıklamada Albay El Ledavi (44) ve Binbaşı Ebu Zureyk'in (49), Deyr el-Belah bölgesinde içinde bulundukları araca işgalci savaş uçaklarının düzenlediği saldırı sonucu şehit olduklarını belirtti.

Filistin Kızılayı ise, işgal uçaklarının Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deyr el-Belah şehrinin güneyindeki El-Baraka bölgesinde bir aracı hedef almasının ardından, ekiplerinin iki şehit ve yedi yaralıyı Aksa Şehitleri Hastanesi'ne naklettiğini bildirdi.

İşgal kuvvetleri, Ekim 2025'te Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde Arap ve Amerikan arabuluculuğuyla varılan ve savaşın sona erdirilmesini ve Gazze Şeridi'ne insani yardımın girişini öngören ateşkes ve uzlaşma anlaşmasını 290. gününde de ihlal etti.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın son istatistiklerine göre, 11 Ekim 2025'te yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasından bu yana şehit sayısı 1200'e, yaralı sayısı ise 3 bin 888'e ulaştı; aynı dönemde 803 ceset de çıkarıldı.

Bakanlık ayrıca, işgalci rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında şehit sayısının 73 bin 326'ya, yaralı sayısının ise 173 bin 997'ye yükseldiğini belirtti.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.