Gazze'de şehit sayısı 68 bin 159'a ulaşırken işgal 47 kez ateşkesi ihlal etti

Gazze'de şehit sayısı 68 bin 159'a ulaşırken işgal 47 kez ateşkesi ihlal etti
İşgalci rejimin, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda son 24 saatte hastanelere 18 şehidin ulaştığı bildirilirken ateşkesten bu yana yapılan 47 ihlalde 38 kişi şehit oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalin saldırıları sonucunda son 24 saatte Gazze Şeridi'ndeki hastanelere 10'u enkaz altından çıkarılan 8'i de yeni katledilen olmak üzere 18 şehidin naaşının ve 3 yaralının hastanelere ulaştığını bildirdi.

İşgal saldırıları sonucu 7 Ekim 2023'ten bu yana şehit sayısının 68 bin 159'a, yaralı sayısının ise 170 bin 203'e yükseldiği belirtildi.

Gazze Şeridi Hükümet Medya Ofisi ise yaptığı açıklamada, ateşkesin (11 Ekim 2025) yürürlüğe girmesinden bu yana toplam şehit sayısının 38, yaralı sayısının ise 143 olduğunu aktardı.

Ofis, ateşkes boyunca işgalin "47 belgelenmiş ihlal gerçekleştirdiğini" belirtti.

Aynı dönemde enkaz altında çıkarılan şehitlerin sayısının ise 414'e ulaştığı kaydedildi.

Bu arada işgal kuvvetlerinin elinde bulunan ve kimlikleri henüz belirlenemeyen 15 cenazenin teslim alındığı ifade edildi. Böylece, işgal kuvvetlerinden teslim alınan cenaze sayısının 45+45+30+15+15'erli gruplar halinde toplam 150'ye ulaştığı kaydedildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.