08 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • İzmir17°C
  • Antalya15°C

GAZZE'DEKİ OKULLARDAN KUR'AN-I KERİM'İ YAKMA HADSİZLİĞİNE KINAMA

Bu sabah Gazze'deki Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakma suçunu kınamak için okullarda protesto gösterileri düzenledi.

Gazze'deki okullardan Kur'an-ı Kerim'i yakma hadsizliğine kınama

24 Ocak 2023 Salı 17:56

Gazze'deki tüm devlet okulundaki öğrenciler, bu sabah erkenden okullara gidip bu hadsizliğe karşı protesto nöbeti tutup Kur'an-ı Kerim'i havaya kaldırarak bu utanç verici eylemi kınayan konuşmalar yaptılar.

Öğrenciler ayrıca Kur'an-ı Kerim'i yakma suçunu kınamak için üzerlerinde "Kur'an-ı Kerim'imiz canlarımızdan daha değerlidir", "Kur'an-ı Kerim en kutsallarımızdandır", "Kur'an-ı Kerim'imize saldıran canlarımıza saldırmıştır" ve "Kur'an-ı Kerim'i yakmak, Müslümanların duygularına karsı açık bir provokasyondur" yazılı pankartlar açtı.

Öğrenciler, konuşmalarında, tüm insanlık için hoşgörü, barış ve iyiliğin simgesi olan Kur'an-ı Kerim'i yakma suçunun faillerinin cezalandırılması gerektiği mesajını tüm dünyaya verdi.

Öğrenciler, İslami sembollere ve İslami kimliğe karşı her türlü saldırganlığı durdurmak için ciddi çalışmalar yapılması çağrısında bulundu. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.