Gazze'nin kuzeyinde siyonist saldırılar: 4 şehit, çok sayıda yaralı

Gazze'nin kuzeyinde siyonist saldırılar: 4 şehit, çok sayıda yaralı
Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nin kuzeyine yönelik saldırılarında 4 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırılar Cibaliya ve çevresinde yoğunlaştı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde siyonist rejim saldırıları devam ederken, Cibaliya ve çevresinde 4 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

Yerel kaynakların aktardığına göre, Cibaliya beldesinde bir grup sivilin hedef alındığı saldırıda 2 kişi şehit oldu, bazı kişiler yaralandı. Aynı bölgede bir drone tarafından atılan bomba sonucu bir Filistinli daha şehit edildi.

Saldırılarda, siyonist rejime ait keskin nişancıların ve insansız hava araçlarının da kullanıldığı, sivillerin doğrudan hedef alındığı belirtildi.

Öte yandan, Cibaliya Mülteci Kampı çevresinde ve Gazze'nin kuzeyinde farklı noktalarda da ateş açıldığı ve bombardımanların sürdüğü aktarıldı.

Bölgedeki saldırılar yalnızca kuzeyle sınırlı kalmadı. Han Yunus ve Gazze'nin orta kesimlerinde de topçu atışları ve hava destekli saldırılar kaydedildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, son 48 saat içinde Gazze Şeridi’ndeki hastanelere 2 şehit ve 24 yaralının ulaştığını açıkladı. Açıklamada, 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırılarda toplam can kaybının 72 bin 744’e, yaralı sayısının ise 172 bin 588’e yükseldiği belirtildi.

Bakanlık ayrıca 11 Ekim 2025’ten bu yana süren ihlallerin 217 gündür devam ettiğini, bu süreçte yoğun topçu ve hava saldırıları gerçekleştirildiğini, askeri araçlardan ateş açıldığını ve sivil yerleşim alanlarının hedef alındığını bildirdi. Açıklamada, evlerin, altyapının, çadırların ve sığınma merkezlerinin de saldırılardan etkilendiği ifade edildi.

Açıklamalarda ayrıca, Şarm eş-Şeyh’te sağlanan ve 10 Ekim 2025’te yürürlüğe giren ateşkesin sık sık ihlal edildiği ve saldırıların bu süreçte devam ettiği vurgulandı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.