Gedik’ten Savunma Teknolojileri Konularında Üniversite - Sanayi İşbirliği

Gedik’ten Savunma Teknolojileri Konularında Üniversite - Sanayi İşbirliği
İstanbul Gedik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Konularında Üniversite - Sanayi İşbirliği gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) son yıllarda önemle üzerinde durduğu konulardan birisi yerli savunma sanayinin geliştirilmesi. Bu kapsamda MSB Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik kurumlarının savunma sistem ihtiyaçlarının maksimum ölçüde yurt içi olanak ve kabiliyetlerin oluşturularak sağlanması için yoğun bir çalışma içinde bulunmaktadır.

Bu güne kadar yapılan çalışmalar sonucunda MSB ihtiyaçların %50 civarında yurtiçi olanaklarla sağlanmakta olduğu belirtilmektedir. İhtiyaçların daha fazla oranlarda sağlanabilmesi için ileri teknolojileri gerektiren kara, hava ve deniz araçları; muhabere elektronik ve bilgi sistemleri, elektronik harp ve algılayıcılar, roket-füze ve mühimmat konularında sanayinin oluşturulması için en önemli unsur nitelikli insan alt yapısının geliştirilmesidir.

Bu noktada yerli sanayinin mihenk taşlarından biri olan Gedik Holding yarım asrı aşan Gedik Kaynak ve Gedik Döküm ve Vana iştirakleri ile MİLGEM (Milli Gemi) gibi projelerde savunma sanayine yönelik ürün tedariği sunarken, İstanbul Gedik Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirdiği AR&GE çalışmaları ve Savunma Teknolojileri Yüksek Lisans ve Doktora Programları ile de nitelikli insan alt yapısının geliştirilmesine destek sağlamaktadır. Pratikte sanayiden aldığı gücü teoriyle birleştiren İstanbul Gedik Üniversitesi, üniversite sanayi işbirliğinin benzersiz bir sinerjisini ortaya koymaktadır.

İstanbul Gedik Üniversitesi’nin dikkat çeken bir projesi de yakın dönemde Makine Mühendisliği öğrencilerinden oluşan bir ekip ile Hovercraft aracı üzerine yaptıkları çalışmalar. Aynı zamanda Sualtı araçları ile ilgili de pek çok üniversite ile de gerçekleştirilen ortak projeleri bulunmakta.

Sualtı Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (GESUT) İstanbul Gedik Üniversitesi çatısı altında, sportif ve sanayi dalgıçlık eğitimlerinden başlayarak, su altında endüstriyel faaliyetleri yapabilecek gençlerin uluslararası düzeyde eğitim ve sertifikalandırılmaları ile Sualtı Teknolojilerinde gerekli olan robotik (ROV), sensörik ve otomasyon sistemlerinin geliştirilmesi çalışmalarını bünyesindeki Mekatronik bölümü ile birlikte yürütmektedir.

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.