Gelişmiş Siber Tehditlere Karşı Yeni Nesil Güvenlik Mimarisi tasarlandı
Intel Security, hızla sayıları artan gelişmiş siber tehditlere karşı hızlı, güçlü ve tek bir merkezden yönetilebilen bir güvenlik mimarisi inşa ettiğini duyurdu.
Bu yeni nesil güvenlik mimarisi birbirine entegre olabilen dört sistem üzerine kurulu. Intel Security’nin yeni çözümlerinin temelinde ise makine öğrenimi tabanlı zararlı yazılım sınıflandırma sistemi ve bulut tabanlı gelişmiş tehdit tespit hizmetleri gibi önemli özellikler yer alıyor.
Gelişmiş siber tehditler karşısında şirketlerin ve kişilerin itibar, zaman ve paralarını korumak için çok daha sofistike çözümlere ihtiyacı olduğunu belirten Intel Security Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Chris Young; “Dijitalleşme ile birlikte hem kurumlar hem de bireylerin güvenlik ihtiyaçlarının kapsamı çok hızlı bir şekilde genişliyor. Kullanılan cihazlar ve platformların sayısı artıyor ve aynı zamanda yapıları değişiyor. Eşzamanlı olarak siber tehditler sürekli bir gelişim içerisinde. Bu karmaşık yapıda minimum kaynakla maksimum koruma sağlamak için bizim önerimiz, yeni nesil teknolojileri sistemlerimize entegre etmek ve güçlü bir iş birliği ağı kurmak. Bu doğrultuda bulut tabanlı, makine öğrenimi gibi daha önce sektörde kullanılmamış yenilikçi uygulamalarla güçlendirdiğimiz ürünler geliştirdik. Tek merkezden yönetilebilen bu sistemler, dijital dünyanın her noktasını kapsamak üzere tasarlandı. Aynı zamanda sektördeki tüm oyuncuları birlikte üretmeye ve gelişim sağlamaya davet ettiğimiz McAfee Data Exchange Layer (DXL) adlı platformumuzu geliştirmeye odaklandık” dedi.
Dijital dünya yeni nesil çözümlerle koruma altında
Günümüzde siber tehditlerin karmaşık bir yapıya kavuşması nedeniyle çok daha kapsamlı bir güvenlik ağı gerekiyor. Bu ihtiyacın hızla artacağını öngören Intel Security, uçtan uca koruma sağlayan bir güvenlik mimarisi inşa etti. Bu mimari dört temel koruma sistemiyle örülüyor. Dinamik Uç Nokta, Kapsamlı Veri Koruma, Veri Merkezi ve Bulut Koruma ve Akıllı Güvenlik Operasyonları olarak adlandırılan bu dört sistem, sektörün en büyük açık ekosistemi üzerine kuruluyor ve birbiri ile entegre olarak çalışıyor.
Intel Security tarafından geliştirilen Dinamik Uç Nokta, davranışsal analiz, makine öğrenimi ve bulut teknolojileri ile güçlendirilmiş bir sistem. Dinamik Uç Nokta, tek merkezden yönetiliyor ve gelişmiş koruma, tespit ve düzeltme hizmetleri sunuyor.
Kapsamlı Veri Koruma sistemi, özellikle bulut tabanlı süreçlerin uçtan uca güvenliğinde şimdiye dek geliştirilmiş en kapsamlı çözüm. Bu sayede şirketler tek bir kontrol merkezi üzerinden yönetilen uç noktalar, ağlar ve bulut tabanlı hizmetler olmak üzere bütünleşik bir SaaS (Servis Olarak Yazılım) güvenliğine kavuşuyor. Bu sistemle bilgi sızıntısı risklerini minimize eden Intel Security, güvenlik kadar iş verimliliğine de katkı sağlıyor.
Zayıf ve yavaş bulut güvenlik yönetimi sistemleri nedeniyle yaşanan sorunların önüne geçmesi için tasarlanan Veri Merkezi ve Bulut Koruma sistemi, fiziksel, sanal ve bulut altyapılarında etkin bir güvenlik sağlıyor. Sektöre bu anlamda öncülük eden sistem sunucu güvenliği, ağ güvenliği ve tehdit istihbarat paylaşımı özelliklerini tek bir çatı altında buluşturuyor.
Siber güvenliğin en önemli kriterlerinden birinin hız olduğu bilinciyle Intel Security, Akıllı Güvenlik Operasyonları sistemini sunuyor. Böylece güvenlik çözümleri kolaylıkla entegre edilebiliyor ve yönetilebiliyor. Akıllı Güvenlik Operasyonları aşağıdaki teknoloji ve hizmetleri kapsıyor:
- Esnek Gelişmiş Zararlı Yazılım Tespiti (Kumhavuzu teknolojisi)
- Geliştirilmiş Görünürlük ve Araştırma (McAfee SIEM)
- Kapsamlı Strateji ve Tehdit Müdahale Hizmetleri (Danışmanlık hizmetleri)
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.