Giresun’da dereyi kirleten maden şirketine 2 milyon 517 bin TL ceza

Giresun’da dereyi kirleten maden şirketine 2 milyon 517 bin TL ceza
Giresun’da Alagöz Madencilik Şirketi’ne, Çatalağaç Deresi’ni kirlettiği gerekçesiyle aynı ihlalin tekrarlanması nedeniyle 2 milyon 517 bin TL idari para cezası verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Giresun İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimlerde, şirkete ait madenden çıkan atık suyun dereye deşarj edildiği tespit edildi.

Daha önce de aynı ihlal nedeniyle iki kez cezai işlem uygulanan işletmeye, bu kez ihlalin tekrarı sebebiyle üç kat artırımlı olarak 2 milyon 517 bin TL ceza kesildi.

Yeraltı galerisinden kaynaklanan taban suyunun kontrol altına alınması, çökeltim sağlanarak deşarj edilmesi için gerekli havuz yapılıncaya kadar, söz konusu galerideki üretim faaliyetlerinin durdurulduğu bildirildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.